Zeytinova.com, niş zeytin marka ve ürünlerinin de online marketi olmak istiyor

E-ticaret alanında deneyimli iki genç girişimci; Muharrem Aras ve Bilal Kaya'nın Edremit'e yerleşip kurduğu Zeytinova.com, doğal ve organik üretim yapan irili ufaklı zeytin üreticileri için de online bir market haline gelmek istiyor.
Zeytinova.com, niş zeytin marka ve ürünlerinin de online marketi olmak istiyor

Zeytin, e-ticaret için başlı başına bir dikey ve yalnızca zeytin ve ürünlerine odaklanan girişimlerin sayısı her geçen gün artıyor. E-ticaret alanında deneyimli iki genç girişimci; Muharrem Aras ve Bilal Kaya'nın Edremit'e yerleşip kurduğu Zeytinova.com, doğal ve organik üretim yapan irili ufaklı zeytin üreticileri için de online bir market haline gelmek istiyor.

Aydın Ticaret Odası verilerine göre 2013-2014 sezonunda Türkiye'de 290 ton sofralık zeytin ve 160 bin ton zeytinyağı tüketilmiş. Bunun yaklaşık 2 milyar dolarlık bir pazar oluşturduğunu söyleyen Kurucu Ortak Muharrem Aras, bu pazarda e-ticaretin payını yüzde 5 yani yaklaşık 100 milyon dolar olarak ön gördüklerini söylüyor.

zeytinova.com ürün

Zeytinova.com hem bu pazardan pay almak isteyen hem de pazarı büyütmek isteyen girişimlerden biri olarak farklı markalara yer vermesi, içerik ve tasarım kalitesiyle de farklılaşmak istiyor. Girişim bireysel kullanıcılar kadar toptan alım yapmak isteyen işletmeleri de hedefliyor.

Yaklaşık bir yılda yapılanan Zeytinova.com'un tasarımı ve yazılım altyapısı tamamen Muharrem Aras'a ait. Şirketin kendi verilerine göre, geçtiğimiz Kasım ayında faaliyetlere başlayan Zeytinova.com'da bugün sekiz marka ve 150'ye yakın ürün bulunduğunu söylüyorlar. Zeytinova.com'da zeytinyağı, zeytin ve zeytin özlü bakım ürünlerinin yanında reçel ve baharat gibi yöresel ürünler de satılıyor. Bu ürünler, sitede sunulan toplam ürünlerin yüzde 10'unu aşmıyor.

Screen Shot 2015-01-26 at 16.49.46

Yöresel ürünlere odaklanan e-ticaret girişimlerinin birçoğunun aksine, üretim için dış kaynak kullanan Zeytinova.com talebe göre tedarik sağlıyor. Halihazırda Edremit'ten yönetilen girişim, tedarikçilerine yakın konumlandığı için bu yöntem, şimdilik sorun oluşturmuyor ancak ilerleyen dönemlerde stok yönetimini baştan şekillendirmesi gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.