We Are Social, kapsamlı 2015 Trendleri raporunda Türkiye'ye de yer veriyor

Dijital pazarlama alanında dönüşüm ajansı olarak faaliyet gösteren We Are Social, hazırladığı sunumla 2015'teki bu eğilimleri gözler önüne seriyor.
We Are Social, kapsamlı 2015 Trendleri raporunda Türkiye'ye de yer veriyor

sosyal medya mobil dijital pazarlama trendleri 2015Sosyal medyanın yükselişi giderek normalleşiyor ama bu alandaki eğilimlerin (trendlerin) sürekli değişeceğini söylemek mümkün. Dijital pazarlama alanında dönüşüm ajansı olarak faaliyet gösteren We Are Social, hazırladığı sunumla 2015'teki bu eğilimleri gözler önüne seriyor.

"Digital, Social & Mobile in 2015" başlıklı 376 sayfalık sunum oldukça detaylı bir şekilde hazırlanmış. Türkiye'yi de incelemeye allıyor ve önemli rakamlar paylaşıyor. Rapor, geçen yıla göre 525 milyon artışla dünya üzerinde 3 milyar kişinin internete bağlanabilir olduğuna dikkat çekerek başlıyor.

we are social trend raporu Singapur'dan Sao Paulo'ya uzanan ofisleriyle dijital dünyanın nabzını tutan We Are Social raporundan bir kaç rakam paylaşalım ve incelemeniz için sunumu aşağıda paylaşalım.

  • Aktif sosyal medya hesap sayısı geçen yıla göre 212 milyon artış gösterdi.
  • Aktif sosyal medya hesaplarında Doğu Asya'nın yüzde 33 gibi büyük payı var. Bunun sebebi elbetteki Çin.
  • İnternet kullanım oranı Kuzey Amerika'da yüzde 88, Afrika'da ise yüzde 26.
  • Türkiye'de internet yaygınlığı oranı yüzde 49 ve 21. sırada yer alıyor. Yüzde 90'ın üzerindeki yaygınlıkla İlk 3'te Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore var.
  • Şu anda internet trafiğinin yüzde 31'ini mobil cihazlar sağlıyor. Geçen yıla göre yüzde 39 artış var.
  • Mobil trafiğin toplam web trafiğindeki payı dikkate alındığında Türkiye yüzde 28 ile 16. sırada yer alıyor.
  • Geçen yıla bakıldığında Türkiye'de internet kullanıcılarının e-ticaret yapma oranı yüzde 33. Sıralamada 19. konumdayız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.