500 Startups girişimi CoinPip: Uluslararası para transferine Bitcoin alternatifi

500 Startups girişimi CoinPip: Uluslararası para transferine Bitcoin alternatifi

Anson ZeallArseniy Kucherenko ve Alexander Angerer tarafından 2014 yılı içinde Singapur'da kurulan CoinPip, Bitcoin kullanarak daha düşük komisyon oranları sunan bir uluslararası para transferi çözümü olmak istiyor.

Kurulduğu günden itibaren Bitcoin üzerine çalışan şirket, 2015 yılıyla birlikte uluslararası para transferi pazarına girmeye karar vermiş. Rakiplerine fark yaratmak adına arka planda Bitcoin teknolojisini kullanan CoinPip, bu yolla kullanıcılarına daha düşük komisyon oranları sunabildiğini söylüyor.

48 saat içinde para geçişini tamamlayabilen CoinPip'de para transferi için alıcının e-posta adresini girmeniz yeterli. Arka tarafta Bitcoin teknolojisini kullanan CoinPip şu an kapalı beta aşamasında. CoinPip şimdilik Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Hindistan, Çin ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 13 ülke arasında hizmet veriyor.

coinpip

CoinPip kısa bir süre içinde Türkiye'ye de hizmet vermeye başlıyor

Singapur hükümeti tarafından da desteklenen CoinPip, bir 500 Startups girişimi olmasının dışında kurucu ortakların eğitimi ve tecrübesiyle de dikkat çekiyor. Uluslararası para tranferi pazarında hali hazırda yer alan güçlü rakipleri arasında bir alternatif olmak isteyen şirket, freelance ve uzaktan çalışan kişileri hedef kitlesine koyuyor.

Hedef kitle seçimiyle doğruyu yaptığını söyleyebileceğimiz CoinPip, 48 saatin altında bir sürede alıcıya parayı ulaştırabiliyor. Para transferi işlemi sırasında Bitcoin teknolojisini kullanan şirket, ne alıcı ne de satıcının Bitcoin kullanması hatta Bitcoin hakkında fikir sahibi olmasını beklemiyor.

Kısa bir süre içinde Türkiye'ye de açılacağını öğrendiğimiz CoinPip hakkındaki gelişmelere takip edip sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.