Altı ayda 30 milyon ödevin paylaşıldığı Google Classroom artık mobilde

Altı ayda 30 milyon ödevin paylaşıldığı Google Classroom artık mobilde

Google'ın eğitim yönetim sistemini dünya genelinde tüm öğretmenlere açtığı web tabanlı uygulaması Classroom artık mobilde. Şirketin 40 milyon öğretmen, öğrenci ve okul yöneticisine ulaştığını belirttiği Google Apps for Education'ın eğitmenler tarafından daha kolay bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere geliştirilen Classroom'un iOS ve Android uygulamaları yayınlandı.

Google for Education blogundaki paylaşımla duyurulan habere göre, bundan yaklaşık altı ay önce açılan Classroom üzerinden bugüne kadar toplam 30 milyon adet ödev teslim edilmiş. Google for Education hesabınızla giriş yaptığınız Classroom, Google Drive ve Google Dokümanlar gibi farklı Google uygulamalarını kullanarak, öğretmen ve öğrenciler arasındaki etkileşimi dijital ortama (Google platformunda) taşıyor.

google classroom app

Classroom mobil uygulamasının ise öğrencilerin ödevlerine ekleyebilecekleri fotoğrafları uygulama içinden çekebilmesi ya da farklı uygulamalardan imaj, PDF gibi dosyaları alabilmesi gibi özellikleri var. Bunun için örneğin üçüncü parti bir uygulamada hazırladığınız çizimi, yüklemek istediğinizde "paylaş" butonuna dokunduğunuzda, seçenekler arasında Classroom da görünüyor. Classroom uygulaması offline olarak da çalışıyor.

Bunlara ek olarak masaüstü uygulamasını da güncelleyen Google, Classroom'a öğretmenlerin ödevler üzerinde çalışmasını kolaylaştıracak öğretmen ödev sayfası ve ders arşivleme özelliklerini ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.