Twitter reklamları diğer uygulama ve websiteleri üzerinde yayınlamayı planlıyor

Twitter reklamları diğer uygulama ve websiteleri üzerinde yayınlamayı planlıyor

Twitter, reklamlarını üçüncü parti uygulama ve siteler içinde satmak için düğmeye bastı. The Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, plan Las Vegas'ta düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES 2015 kapsamında Twitter'ın yaptığı bir sunumda açıklandı.

Twitter'ın web'de ya da farklı uygulamalarda tweet'leri gören ancak Twitter kullanıcısı olmayan milyonlarca kişilik bir hedef kitleden gelir yaratma potansiyeli, uzunca bir süredir gündemde. Ve görünen o ki Twitter, reklamlarını farklı yayıncıların uygulama ve websitelerinde satarak işe başlamak istiyor. Plan kapsamında, diğer yayıncılar kendi uygulamalar ve websiteleri üzerinde reklamları tweet akışı olarak göstermeye başlayacak. Twitter bunun karşılığında elde ettiği reklam gelirlerinin bir kısmını yayıncılarla paylaşacak.

Twitter'ın henüz hangi yayıncılarla anlaştığının kesinlik kazanmadığının belirtildiği haberde, şirketin ilk etapta ESPN ve Flipboard ile görüştüğü söyleniyor. Ancak anlaşmalar henüz sonuçlandırılmamış.

2015 için kapsamlı dönüşümler planlayan Twitter'ın YouTube'u deyim yerindeyse kapı dışarı edecek, 'native' bir video servisini yakın zamanda açması bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.