Detoks içecek girişimi Juico kısa sürede nasıl tanınan bir marka haline geldi?

Detoks içecek girişimi Juico kısa sürede nasıl tanınan bir marka haline geldi?

Sedef Dördüncü ve Deniz Dördüncü Derman'ın bundan tam bir yıl önce kurduğu Juico.com.tr artık tanınan bir marka. Detoks içecekler gibi niş bir pazara odaklanan Jucio'nun işe e-ticaretle başlayarak hem ölçeği hem de markanın tazelik ve doğallık vaatleri açısından avantaj sağladı. Bugün birkaç bin adet müşterisi olan Juico, önümüzdeki dönemde, oluşturduğu pazarı genişletmeye odaklanacak.

Juico'nun kurucularından Sedef Dördüncü, bir Robert Koleji mezunu. Lisans ve MBA derecelerini Amerika'da almış, mezuniyet sonrası Barclays'in yatırım bankacılığı bölümünde iki sene çalıştıktan sonra 2013’te Juico fikrini hayata geçirmek için Türkiye’ye kesin dönüş yapmış. Almanya doğumlu Deniz Dördüncü Derman ise işletme eğitimini Washington'da almış. Amerika’da iki senelik bir finans deneyiminden sonra Türkiye’de Sütaş, DuPont gibi şirketlerde pazarlama ve iş geliştirme gibi alanlarda çalışmış. Ardından Sedef Dördüncü ile birlikte Juico'ya odaklanmaya karar vermiş.

sedef deniz dördüncü
Sedef Dörüncü ve Deniz Derman Dördüncü

Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak tüketildiğini gördükleri 'cold press' meyve-sebze sularıyla detoks (juice cleanse) programlarını evlere servis etme fikriyle yola çıkan ikilinin hazırlık ve test süreci bir yıldan uzun sürmüş. Deniz Derman, Juico'dan önce Türkiye’de cold press juice ve juice cleanse pazarı bulunmadığı için üretimden dağıtıma bütün süreci kendi imkan ve aştırmalarıyla deneyimleyerek keşfettiklerini söylüyor.

Nisan 2014'te Juico.com.tr üzerinden satışa başlayan girişim, detoks içeceklere yeni olanlar için yeterince bilgilendirici ve yol gösterici bir siteyle yola çıktı. Şirketin kendi verilerine göre aylık ortalama ziyaretçi sayısı bugün 20 bin civarına ulaştı. Deniz Derman, işin beklediklerinden daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü söylüyor. Yakın zamanda dağıtımda iyileştirmeler yapan Juico, içeceklerini soğuk zincir ile İstanbul’un hemen her semtine ücretsiz gönderiyor.

juico paket

Juico, tüm mevsimsel geçişleriyle henüz bir seneyi tamamlamadığı için pazarın nereye kadar genişleyeceğini net olarak ön göremiyor. Buna karşın sağlıklı yaşam stilinin gittikçe yaygın bir ihtiyaç haline geldiği düşünüldüğünde, pazarın büyüme potansiyeli olduğu geçerli bir argüman. Juico, bunun için ürün ve satış kanallarını çeşitlendirmeye odaklanacak. Şirket bu bağlamda ilk ortaklığını plaza çalışanlarına sağlıklı yiyecek-içecek alternatifleri sunan HUB ile yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.