Apple 2014'te geliştiricilerine 10 milyar dolar kazandırdı

Apple 2014'te geliştiricilerine 10 milyar dolar kazandırdı

Apple, yeni yıl günü App Store satışlarında yeni bir rekor kırdı. Şirketin bugün paylaştığı basın bültenine göre, yeni yıl günü App Store'dan yaklaşık 500 milyon dolar tutarında uygulama ve uygulama içi satın alma yapıldı. Bu App Store'da tek günde gerçekleşen en büyük satış olarak tarihe geçti.

Apple'ın açıklamasına göre, 2014 yılında kırılan bir diğer rekorsa, geliştiricilerin uygulama satışlarından elde ettiği gelir oldu. Geçtiğimiz yıl geliştiricilerine toplam 10 milyar dolar kazandıran şirket bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında artış sağladı. Böylelikle App Store geliştiricilerinin uygulama ve oyun satışlarından bugüne kadar elde ettiği toplam gelir 25 milyar dolara çıktı. Bu yükselişte iOS 8'in piyasaya sunulmasının önemli bir etkisi var elbette.

Daha önce de açıklandığı gibi Apple'ın tatil sezonunda AIDS hastalığında dikkat çekmek için başlattığı RED kampanyası kapsamında sağlanan bağış miktarı ise 20 milyon dolara ulaşmış.

app store zero

Şirketin verdiği bilgiler arasında, App Store'u kurulduğu 2008 yılından bu yana geçen 6 yıllık sürede, iOS ekosisteminin sadece ABD'de 627 bin yeni iş yarattığı da var; bugün 155 ülkede sunulan 1,4 milyondan fazla iOS uygulamasının 725 bininin iPad uygulaması olduğu da. Apple, geçtiğimiz Eylül ayında uygulama sayısının 1,3 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.