Intel televizyonunuzu bilgisayara çevirecek olan Compute Stick'i tanıttı

Intel televizyonunuzu bilgisayara çevirecek olan Compute Stick'i tanıttı

Dünyanın önde gelen işlemci üreticisi ve teknoloji şirketlerinden Intel, HDMI girişli televizyonunuzu işletim sistemi yüklü bir bilgisayara çevirecek olan, Compute Stick adlı cihazını CES 2015 fuarında duyurdu.

Intel'in Compute Stick adlı cihazı aslında minik bir bilgisayar niteliği taşıyor ve televizyonlarınızı, bir masaüstü bilgisayara taşımak amacında. Her ne kadar performans olarak çok güçlü olmasa da, bu minik cihaz Windows 8.1 uygulamalarını veya bir Linux işletim sistemini çalıştırabilecek kapasitede tasarlanmış.

Intel'in dört çekirdekli Atom CPU'sunu içinde barındıran cihaz, 32 GB'lık saklama kapasitesine ve 2GB RAM'e sahip. Üzerinde bir USB çıkışı, bünyesinde ise kablosuz internet ve Bluetooth 4.0 desteği bulunacak ürünün güç kaynağı da şu anda USB üstünden sağlanıyor.

Intel Compute Stick sayesinde, internet üzerindeki basit ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün olacak. Compute Stick üzerinden sosyal ağlara bağlanabilir, internette gezebilir ve tabii belki de Compute Stick'in en çok kullanılacağı alanlardan biri olacak, bilgisayar üzerinden TV ekranında bir yayın izleme yoluna gidebilirsiniz. Intel, bu yeni ürünüyle Google'ın Chromecast'ine ve Amazon'un Fire TV Stick'ine de dişli bir rakip olması bekleniyor.

2015 yılının Mart ayında piyasada olması beklenen ürünün fiyatı ise iki farklı modele göre değişecek. Intel Compute Stick'in Windows fiyatı 149 dolar iken, Linux (Ubuntu) versiyonu ise 89 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.