Hyundai, Blue Link uygulamasını Android Wear işletim sistemli cihazlara taşıyor

Hyundai, Blue Link uygulamasını Android Wear işletim sistemli cihazlara taşıyor

Bu yıl akıllı saat satışlarının patlama yapması bekleniyor. Bu yıl farklı sektörlerden markalar da akıllı saatleri için uygulamalarını ardı ardına duyurmaya başladı. Bunlardan birisi de otomobil üreticisi Hyundai.

Hyundai, Blue Link adını verdiği sistemle birlikte, otomobile uzaktan erişim ve kontrol imkanı tanıyacak. Android Wear işletim sistemli cihazlar için geliştirilen Hyundai Blue Link uygulaması aracılığıyla, aracınız kapılarını uzaktan açıp kapama, uzaktan motoru çalıştırma veya kapama, uzaktan selektör yapma ve korna çalma gibi yetenekler kazanıyor.

Tüm bu kontrolleri akıllı saat üzerinden yapılabileceğini bilmek oldukça güzel. Bununla birlikte Car Finder adı verilen özellik sayesinde, aracınızı kalabalık otoparklarda kolayca bulabilmek de mümkün olacak. Otomobilinizi nereye koyduğunuzu unuttuğunuzda Blue Link üzerinden Car Finder özelliğini çalıştırdığınızda aracınız dörtlülerini yakacak, siz de aracınızı daha çabuk bulabileceksiniz.

Las Vegas'ta düzelenecek olan CES 2015 fuarıda gösterilecek Hyundai Blue Link uygulamasının Android Wear desteği 2015'in ilk aylarında gelmesi bekleniyor. Otomobil modelleri de desteklemeye başladıkça, akıllı saat üzerinden otomobilimizi kontrol etmek kolay bir hale gelmeye başlayacak.

Bluetooth teknolojisiyle çalışan Blue Link uygulaması için Android'li bir telefon gerektiğini de tabii ki söylememiz gerekiyor. Son olarak, Blue Link uygulamasını tam kapasiteyle kullanabilmeniz için sadece bazı Hyundai modellerinin desteklediğini belirtelim. 2016 model Elantra GT ve Veloster model Hyundai araçlar, yeni nesil Blue Link uygulamasıyla çalışacak.

bluelink-featured

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.