Palm markasını HP'den satın alan Alcatel atağa hazırlanıyor

Palm markasını HP'den satın alan Alcatel atağa hazırlanıyor

Son zamanlarda teknoloji markalarında ciddi bir geçmişe özlemle karşılaşıyoruz. Bazı ürünler ve markaların adı inovasyon ile anılırken ve karşımıza yepyeni isimlerle çıkarken bazı şirketler ise marka adı konusunda marka bilinirliğine de inanarak, eski ve artık ölü niteliği taşıyan marka isimlerine yöneliyor.

Henüz birkaç gün önce Kodak'ın Android akıllı telefonunu duyuracağını sizlere haber vermiştik. Şimdi de Palm günlük hayatımıza yeniden giren bir marka olabilir. HP, Palm markasını 2010 yılında 1.2 milyar dolara satın almış, 2011 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte ise çöpe atmıştı.

HP'nin Palm markasını isim haklarını tamamen Alcatel'e sattığı geçen hafta ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda Alcatel Firefox OS işletim sistemli Alcatel One Touch'ları piyasaya sürmüş ve aradığı başarıyı bulamamıştı.

Şu anda palm.com web sitesi, otomatik olarak mynewpalm.com web sitesine yönleniyor ve bu sitede Palm logosunun hemen altında "smart move" ifadesiyle "çok yakında" ifadesi birlikte yer alıyor. Bakalım Palm markası, Alcatel kanatları altında Firefox OS ile mi devam edecek yoksa Android işletim sistemli yeni Palm modelleri görecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.