Yurtdışına açılan yerli girişimlerin kendini tanıtması gereken 10 mecra

Yurtdışına açılan yerli girişimlerin kendini tanıtması gereken 10 mecra

girisimler hizli cikis 2Dijital yayın organlarında ve platformlarda yer almak growth hacking yöntemlerinin en bilinen ve en etkili yöntemlerinden biri. Webrazzi olarak girişimcileri yurt içinde erken benimseyen (early adopters) geniş bir kullanıcı grubuna ve yurtdışında belli bir kitleye tanıtıyoruz. Ama yurt dışına açılan girişimcilerin daha fazlasını yapması gerekiyor ki ayakta kalabilsinler.

Yabancı girişimciler yıllardır Webrazzi'de yer almak için iletişim kuruyor, bazen de biz bulup yer veriyoruz ve bundan memnun oluyorlar (son örnek Slipnote). Ama Türkiye'den yurtdışına açılan girişimlerin İngilizce yayın yapan mecralarda kendini tanıtması gerekiyor ve bunun için bir kaç öneride bulunmak faydalı olacak.

girisimci kullanici ziyaret Product Hunt Vs. Hacker News Vs. TechCrunchProduct Hunt etkisi

Son zamanlardaki Product Hunt rüzgarından sizlere zaman zaman bahsediyoruz.

Frontapp.com'dan sonra Batch.com da, Techcrunch, Hackernews ve Producthunt tarafından ne kadar trafik/kullanıcı geldiğini gösteren bir analiz yaptı ve bu 3 mecranın içinde Product Hunt'ın önemini gösterdi.

Yurtdışına açılan yerli girişimler giderek artıyor

Artık Hakan Şükür'ün Torino'ya gitmesi gibi Grou.ps'un tek başına Türkiye'yi temsil ettiği dönem geride kaldı. Hele ki internet ortamında İngilizce olan bir uygulamayı kimin yaptığına bakmıyoruz ve İngilizce bilen herkes potansiyel kullanıcı anlamına geliyor. Dolayısıyla Türkiye'den yurtdışına hitap eden girişimlerin bu konuya dikkat etmesi ve bu alanda 'growth hacking'e yönelmesi gerekiyor.

Aşağıdaki liste pekâla uzatılabilir ama ilk aşamada temas kurmanız gereken 10 önemli mecrayı listelemek istiyorum. Yeni planlar yaptığımız Webrazzi Global'i zaten bildiğinizi varsayıyorum. ;)

  1. producthunt.com - Yeni girişimlere meraklı kitlelerin takip ettiği son zamanların en popüler girişim tanıtım mecrası. ABD merkezli olsa da bir çok ülkeden kullanıcı kazandırıyor.
  2. techcrunch.com - ABD'nin en popüler teknoloji girişimleri blogu.
  3. news.ycombinator.com - Y Combinator'ın kulağına su kaçırabilir, iyi geri bildirimler alabilirsiniz.
  4. thenextweb.com - Daha önce Türkiye'den girişimleri de haberleştiren ABD'nin popüler girişim/teknoloji bloglarından biri.
  5. gigaom.com - Genel bir havası olsa da bulut ve veri tabanlı tabanlı girişimler için ilk başvurulması gereken mecralardan biri.
  6. Betali.st - Girişiminiz yayına çıkmadan önce kapalı test süresince size kullanıcı kazandıran popüler ve eski bir girişim.
  7. tech.co - Yüzünü biraz da Asya'ya dönmek isteyenler için güzel bir kaynak.
  8. technode.com - Asya ve Çin pazarına İngilizce ve Çince yayın yapıyor.  Resmi olarak Techcruch'ın Çin temsilcisi.
  9. arcticstartup.com - Kuzey Avrupa'ya açılmak istiyorsanız kesinlikle temasa geçin.
  10. venturevillage.eu - Almanya merkezli, Avrupa ekosistemini önemseyen bir mecra.

Son olarak Yahoo'nun satın aldığı Message.me uygulamasının kurucusu Arjun Sethi ile yaptığımız röportajdan bir kısa bir bölümü hatırlatalım;

Sami: Çok kısa bir sürede 1 milyon kullanıcıya ulaştınız ve bu çok hızlı oldu. Sırrınız neydi?

Arjun: Burada hiç sırrımız yok. Biz sadece veri, dizayn ve dağılıma odaklandık. Ayrıca pek çok ortağımız ve dünyanın dört bir yanında bulunan sizin gibi sitelerden destek alarak daha çok tanındık. Bu destek için gerçekten teşekkür ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.