Instagram'ın önlenemez yükselişi [Webrazzi PRO]

Instagram'ın önlenemez yükselişi [Webrazzi PRO]

Bir haftanın daha sonuna gelmişken 'haftanın grafiği' yazı dizimizle yine karşınızdayız. Webrazzi PRO'da haftanın en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz grafiğini sizlere sunduğumuz yazı dizimizde bu haftanın konusu Instagram.

Bu arada Webrazzi PRO'ya bu hafta içinde 50'ye yakın yeni içerik girildiğini ekleyelim ve Webrazzi PRO'da ücretsiz olarak 7 günlük deneme hesabı açmak isteyen okuyucularımızı ilgili adrese yönlendirelim.

2010 yılında aslında 'filtreli fotoğraf paylaşım platformu' olarak değil de bambaşka bir modelde kurulan Instagram, bugün dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri haline geldi. Son açıklanan rakamlara göre Instagram'ın 2014'ün son döneminde 300 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcısı bulunuyor.

Mart 2014'te 200 milyon olan bu rakamın, sadece 10 ayda 300 milyona çıkmış olması oldukça dikkat çekici bir gelişme. Ki Instagram bu gelişmeyle beraber -tahminlere göre- aylık aktif kullanıcı sayısında Twitter'ı da sollamış oldu. Son güncel rakamlara baktığımızdaysa yaklaşık olarak 2 sene önce Facebook tarafından satın alınan Instagram'da günde 70 milyon fotoğraf paylaşıldığını görüyoruz.

Bu arada Twitter'ın da aylık olarak 300 milyon civarında aktif kullanıcı bulunuyor. Facebook ise bu konuda günlük 800 milyon aktif kullanıcının üzerine çıkarak epey bir ileride yer alıyor.

instragram-aylik-aktif-kullanici

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2000’in üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Goran Bogicevic/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.