Xbox Live ve PlayStation Network hacker saldırısı sonucunda hizmet dışı kaldı

Xbox Live ve PlayStation Network hacker saldırısı sonucunda hizmet dışı kaldı

Son zamanlarda siber saldırı haberleri birbirini izliyor. Sistemler ne kadar karmaşık, güvenlik önlemleri ne kadar yoğun olsa da hacker'lar bir şekilde protokolleri aşarak şirketleri ve kullanıcıları mağdur edebiliyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda sizlere tüm ayrıntılarıyla aktardığımız Sony'nin The Interview isimli filmi yüzünden siber saldırıya uğraması, şirketi hem imaj hem de maddi olarak on milyonlarca dolarlık zarara uğrattı. Büyük tartışmalar sonrası Sony filmi belirlenen sinema salonlarında ve Google Play ile Microsoft üzerinden satılacağını açıkladı.,

Bugün ise kendilerine Lizard Squad adını veren hacker grubu Xbox Live ve PSN'e saldırı gerçekleştirerek servislerin çökmesini sağladı.

Öncelikli olarak Xbox'tan yapılan açıklamada özellikle Xbox One kullanan oyuncuların etkinlendi aktarıldı. Xbox Live kullanıcıları 1 gün boyunca online servise erişim sağlayamadı. PSN durumunda ise durum biraz daha hafif sancılı. Sabahtan bu yana PSN kullanıcıları için sistemler çok yavaş çalışıyor, zaman zaman da tamamen kopmalar yaşanıyor. Şu ana kadar gelen bilgilere göre PSN ve Xbox Live tarafından herhangi bir kredi kartı bilgisi çalınmamış.

Yılbaşı döneminde ve herkesin özellikle yurtdışında birbirine hediyeler aldığı, online satın almaların dolayısıyla kredi kartı kullanımının çok arttığı bir dönemde böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması oldukça manidar. Microsoft ve Sony'den gelen açıklamalarla birlikte yazımızı güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.