2014'te 41 bin tweet atan Marc Andreessen'in estirdiği 'Top-10' twitter fırtınası

2014'te 41 bin tweet atan Marc Andreessen'in estirdiği 'Top-10' twitter fırtınası
  • 2014 yılında attığı tweet sayısı: 41 bin 600 
  • Takipçi sayısı: 235 bin (günde 644 yeni kişi)
  • Takip ettiği hesap sayısı: 4 bin 700 (günde 12 yeni hesap)
  • Favori sayısı: 121 bin (günde 332) 

Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcılarından a16z ortağı Marc Andreessen'in aynı zamanda bir Twitter fenomeni olduğu 2014 yılında bir kez daha doğrulandı. Öyle ki, Haystack Fund yatırımcısı Semil Shah yukarıda gördüğünüz istatistikleri yakın zamanda derleyip, kendisinden alınacak dersleri sıraladı. Andreessen 'in Twitter'ı kullanım biçimi yıl içinde farklı teknoloji blogları tarafından da analiz edildi.

Andreesseen'in hayatımıza girişinde önemli bir pay sahibi olduğu tweet fırtınalarıysa (tweetstorm) teknoloji dünyasını bölen konulardan biri, hala. Peşpeşe tweet'ler atarak Twitter'ın 140 karakter sınırlamasını -usülüne göre- aşan ve uzun bir görüş bildiren bu fırtınalar Andreessen'in takipçileriyle en fazla etkileşime geçtiği anlara dönüştü.

Andreessen'in ortağı olduğu a16z, ünlü yatırımcının meşhur tweet fırtınalarından bir derleme yayınladı. Meraklıları için @pmarca'nın 2014 yılında estirdiği en iyi 10 tweet fırtınası şu şekilde sıralanıyor:

1) Hızlı büyüyen girişiminizi yok etmenin 11 yolu

Andreessen'in girişimcileri kısa yoldan ölüme götüren en çok yapılan 11 hatayı sıraladığı tweet'lerine daha önce burada yer vermiştik. Orijinal liste ise burada.

2)'Disruption' (Oyun bozma): Günümüzün en çok karıştırılan entellektüel konsepti

Disruption'ın yok edicilikten çok yapıcılıkla ilgili olduğunu savunan Andreessen, bozucu yeniliğin (disruptive innovation) eşitsizliği azaltıp, daha önce zenginlerin sahip olabildiği birçok imkanı daha düşük gelirliler için erişilebilir hale getirdiğini söylüyor. Listenin tamamı burada.

3) Habercilik işiyle ilgili  kendimden bu kadar eminim çünkü...

Dijitalin medya endüstrisinde yaptığı dönüşümü en iyimser karşılayanlardan biri olan Andressen haberciliğin önümüzdeki 20 yılda, 100 kata kadar büyüyeceğini savunuyor. Tweet fırtınasından çıkıp ele aldığı uzun makaleyi burada görebilirsiniz.

4) "Robotlar işimizi elimizden alırsa" tartışmasında hiç konuşulmayan konu...

Robotlar ve yapay zekanın geleceği  @pmarca'nın tweet fırtınalarının birkaç kez konusu oldu. Birçoklarının dehşete kapılmasına neden olan senaryoya ılımlı yaklaşımıyla dikkat çeken Andreessen, gelecekte robot işgücünün yaygınlaşmasının bütünüyle negatif sonuçlar doğurmadığını söylüyor. Her inovasyon gibi bu da, aslında yeni fırsatları beraberinde getiriyor. Tweet fırtınasından çıkıp ele aldığı uzun makale burada.

5) Hayırseverlik konuları

Yıl içinde yaptığı bağışları da gündeme taşıyan yatırımcı, burada ve buradaki fırtınalarıyla konuya dikkat çekmişti.

6)Bankaları ayrıştırmak

Finans endüstrisinde de taşların eninde sonunda yerinden oynayacağını savunan @pmarca'nın Bloomberg röportajının ardından kaleme aldığı tweet fırtınasında, Apple Pay ve Bitcoin gibi gelişmeler sayesinde önümüzdeki 3 yılın geçtiğimiz 20 yıldan daha fazla değişikliğe gebe olduğunu söylüyordu.

7) Genel teorimiz, bir teknoloji girişimcisi/CEO'suna nasıl yöneteceğini öğretmenin, bir yöneticiye nasıl inovasyon yapacağını öğretmekten daha kolay olduğu. 

Mesaj açık, @pmarca'nın kendi sözleri burada.

8)Sinema salonları çok daha iyi olabilir eğer... 

İnovasyona odaklı düşünen birçoklar gibi, günlük hayattaki birçok deneyimin gelecekten bakıldığında ne kadar demode ve ilkel göründüğünü fark edenlerden biri de @pmarca. Hedefe sinema salonlarını oturtan @pmarca, geleceğin salonlarının çok daha konforlu, sağlıklı yemek seçeneği sunan, Lyft ve Uber destekli olması gerektiği gibi özellikleri sıralıyor.

9)Mikrofonu uzatın...

Aralarında Elon Musk, Marc Andreessen ve Peter Thiel gibi isimlerin olduğu Silikon Vadisi'nin az sayıdaki "sözcüsünün", medyanın da katkısıyla tüm sözü söylemesini eleştiren The Information makalesi üzerine @pmarca, sözü dinlenilmesi gerekenleri sıraladığı uzun bir liste sunuyor. Tweet fırtınasının tamamında bu kişiler ve Twitter hesapları yer alıyor.

10) Ne okuyorum

Aynı zamanda bir kitap kurdu olan Andreessen yıl içinde okuduğu kitaplar hakkındaki görüşlerini takipçileriyle paylaşmak için de tweet fırtınalarını kullandı. Bunlardan birini burada, diğerini burada ve Andreessen'in ne okuduğunu merak ediyorsanız, Imgur'da paylaştığı kitap raflarının fotoğraflarını da burada görebilirsiniz.

Daha fazlası için, @pmarca'nın tweet fırtınalarını derleyen ve yayınlayan buradaki Twitter hesabı ilginizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.