Sony'nin hacklenmesine neden olan "The Interview" filmi Google, Microsoft ve Stripe desteğiyle online izlenebiliyor

Sony'nin hacklenmesine neden olan

Sony'yi son dönemin en karmaşık hacker saldırılarından birinin hedefi haline getirmesiyle, Kuzey Kore ile ABD arasında uluslararası bir krize dönüşen The Interview filmi gösterime girdi. Geçtiğimiz haftadan bu yana filmin online gösterimi için Apple, Google, Microsoft başta olmak üzere farklı şirketlerle görüşmeler yapan Sony, The Interview'ı 24 Aralık'tan itibaren bağımsız sinemalarla birlikte internetten de yayınlıyor.

Microsoft, Google ve  Stripe ile yapılan işbirlikleri sayesinde, The Interview'ı Google Play, YouTube Movies ve Xbox Video'dan kiralamak ya da satın almak mümkün. Bunlara ek olarak filmin resmi sitesi Seetheinterview.com'dan da izlenen filmin kiralama ücreti 5,99 dolar; satış ücreti ise 14,99 dolar olarak belirlenmiş. İlgili sitelerde ödeme altyapısı da Stripe tarafından sağlanıyor. Stripe, Google ve Microsoft'un açıklamalarında ortak kanı, filmin gösteriminin engellenmesinin ifade özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu. Saldırı neticesinde distribütörlerin çekinceleri nedeniyle de filmi gösteremeyen Sony'ye destek olmak da bir sorumluluk olarak görülüyor. Konuya en mesafeli şirketse tahmin edeceğiniz gibi Apple.

Sony'nin, The Interview'ın iTunes'da gösterimi için Apple'a teklif götürdüğü haberleri bir süredir basında yer alıyor. Bu teklife olumsuz yanıt verdiği belirtilen Apple'ın kararının gerekçesinin ne olduğu ise tam olarak bilinmiyor. Ancak, sorun Sony'nin talebinin aciliyetinden kaynaklanıyor olabilir. Apple'ın filmi gösterime alması için Sony'nin kendisine verdiği bir haftalık (ya da daha kısa) süreden daha fazlasına ihtiyaç duymuş olma ihtimali var.

Film, ödeme altyapısı sınırlaması ve servislerin erişilebilirliği nedeniyle şu anda ABD ve Kanada'dan izlenebiliyor. Sony, The Interview'ı ilerleyen günlerde daha fazla ülkeye açmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.