Apple, iTunes için Tumblr hesabı açtı

Çoğu zaman fark etmiyoruz ancak Apple'ın sosyal medyada çok da aktif değil. Apple markasıyla sosyal medyada yer almayan Apple, iTunes ve AppStore gibi alt markalarını ise es geçmiyor ve onlara sosyal medyada yer vermeyi ihmal etmiyor. Ancak marka olarak Apple'ın dijital pazarlama kampanyalarını neredeyse çok nadir görüyoruz. Bunun bir sebebi tabii ki Apple'ın asla es geçilemeyecek WOMM (Word-of-mouth marketing) gücü.

Apple, iTunes'u yeni bir sosyal platforma daha taşıdı ve Yahoo'nun sahip olduğu Tumblr'da resmi bir sayfa açtı. Bugüne dek Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarda aktif olarak yer alan iTunes, artık Tumblr'da da aktif olacak.

İlk olarak bu Apple ve Yahoo arasındaki bir yakınlığa da işaret eden bir hamle, bununla birlikte, kitap, film, müzik gibi iTunes içeriklerinin, Tumblr kullanıcı kitlesi ile bire bir uyuşması da Apple'ın Tumblr hesabı açmasının oldukça mantıklı bir hareket olduğunu söylememiz mümkün.

Tumblr'ın son dönemde bir atak peşinde, bu yüzden markaları da Tumblr'a çekmek gibi bir misyonu bulunuyor. Bununla birlikte Apple daha önce iPhone 5c için bir Tumblr sayfası açmıştı. Biz de açıkça görüyoruz ki aslında bir bir deneme aşamasıydı. Nike'ın eski sosyal medya direktörünü de transfer ederek bünyesine katan Apple, sosyal medyada bazı farklı adımlar atmaya başlamış gibi gözüküyor.

Apple'ın iTunes için açtığı Tumblr hesabı, "Best of 2014" konsepti ile hizmete girdi ve Tumblr hesabında şu anda 2014 yılının enleri sergileniyor. Müzik, film, dizi ve kitap gibi iTunes içerikleri 4 farklı kategori altında itunes.tumblr.com adresinde listeleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.