Ayda 2 milyon ziyaretçi ağırlayan indirdik.com, franchise modeliyle büyüyecek

Ayda 2 milyon ziyaretçi ağırlayan indirdik.com, franchise modeliyle büyüyecek

indirdik.com firsat sitesiTürkiye'de 2010 yılında tohum yatırım alan sayılı girişimlerden indirdik.com'dan uzun süredir yeni bir haber gelmemişti. Girişimin franchise modeliyle mağazalaşmaya başladığını öğrenmemizle bu arayı kapattık ve mevcut durumla ilgili önemli rakamlar aldık.

'Türkiye'nin fırsat sitesi' sloganıyla hizmet veren indirdik.com'un Kurucusu Mustafa Acet, Eticaret'12 konferansımızda 30 kişilik bir ekip olduklarını paylaşmıştı. Bugün gelinen noktada ise 22 kişilik bir ekiple yoluna devam eden girişim, daha verimli bir yapılanmayla yurt dışı tedariği konusunda ciddi yatırımlar yapmış.

Şu anda 1200'den farklı ürün satışa sunan girişim, ürünlerinin yüzde 70'ini kendi ithal ederek ürün yelpazesini rakiplerden farklılaştırmaya başlamış. Satılan ürünlerin yüzde 97'sini stokta tutan girişim, siparişlerin yüzde 74'ünü aynı gün içerisinde, yüzde 92'sini de 2 işgünü içerisinde kargoluyormuş. (Belki yakında aynı gün teslimata da başlarlar?)

2 milyon tekil ziyaretçi, 15 milyon sayfa gösterimi

Aylık 2 milyondan fazla tekil ziyaretçinin 15 milyondan fazla sayfa gösterimi yaptığı indirdik.com'un yeni hedefi e-ticaret tarafındaki büyümesini franchise modeli ile fiziksel mağazacılık tarafında da göstermek. Kuruluş aşamasındaki yatırımdan sonra yeni bir yatırıma ihtiyaç duymayan girişim, fiziksel pazarla gelirlerini daha da artıracağını öngörmüş.

Franchise sistemine hızlı bir giriş

indirdik_stand_2İlk franchise mazağası geçtiğimiz haftasonu İzmit'te açılan (sağda) İndirdik.com, Antalya ve Diyarbakır'da yıl sonuna kadar, Ankara'da ise 2015 Ocak ayında franchise satış noktalarını açmayı planlıyor.

Mustafa Acet'ten aldığımız bilgiye göre indirdik markasını taşıyan bu satış noktalarında 200 farklı ürün satışa sunulacak ve siteden istenilen ürünler bu noktalar aracılığıyla müşterilere ulaşacak.

İlk 15 franchise anlaşması için herhangi bir ücret talep etmediklerini söyleyen Acet'e göre 2015 sonuna kadar yurt genelinde 15-20 arasında İndirdik.com satış noktası açılabilir. Asıl hedef ise 2015 yılı sonunda cirosunun yüzde 20'sini bu kanallar üzerinden etmek.

Amazon'un fiziksel mağazacılığa adım atması gibi haklı bir tutum içine giren İndirdik.com, bu açılımını iyi yönetmesi halinde hedeflerine ulaşabilir. Zira Türkiye'de e-ticaret hacmi toplam ticaret hacminin yüzde 1'i civarında. Yani fiziksel tarafta yer almak halen değerini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.