Instacart, 100 milyon dolarlık yeni yatırımla değerlemesini 2 milyar dolara ulaştırdı

Instacart, 100 milyon dolarlık yeni yatırımla değerlemesini 2 milyar dolara ulaştırdı

Evlere taze meyve ve sebze siparişi verilebilmesini sağlayan online girişim Instacart, 100 milyon dolarlık Seri C yatırımını aldı. 2012 yılında ABD'de yola çıkan girişim, yıllar içinde hızlı büyümesini sürdürdü. Bu yılın Haziran ayında, aldığı Seri B yatırımıyla 400 milyon dolar değerlemeye ulaşan şirketin bugünkü değerlemesi ise 4 kat artarak 2 milyar dolara ulaştı.

Instacart'a bu turda yatırım yapanların bir kısmı şirketin önceki yatırımcıları. Bu isimler arasında Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Khosla Ventures, Canaan Partners, Y Combinator'ın ortağı Sam Altman ve Box kurucusu Aaron Levie de yer alıyor. Pek çok yatırımcı Instacart'a dahil olsa da, Kleiner Perkins'in öncülük ettiğini ve Instacart'taki büyük söz sahibinin Kleiner Perkins olduğu konuşuluyor.

Haziran ayı itibariyle operasyonlarını ABD'de bulunan 10 farklı şehre taşıyan Instacart, gelirlerini 15 kat artırmayı başarmıştı. Bu kararlı ve hızlı büyüme, Instacart'a ardı ardına yatırımlar yapılmasına sebep oldu ve hızlı büyümeye öncülük yaptı. Instacart bu alanda rakipsiz değil. E-ticaret devi Amazon'un alt markası AmazonFresh, online market alışverişinin yanı sıra taze meyve sebze teslimatı da yapıyor.

San Francisco merkezli bir girişim olan Instacart ile ilgili tahminim, son yatırımla birlikte ABD'de çok daha fazla şehre yayılmaya başlayacak olması. Kısacası yatırımın operasyonel ağı genişletmek için kullanılacağını tahmin etmek çok da güç değil. Gelirlerini bu kadar hızlı katlayan şirketin üst üste yatırım alması da Instacart'ta işlerin yolunda olduğunun habercisi. Son olarak ülkemizde benzer alanlarda Tazedirekt.com ve Hasanbey.com gibi girişimlerin hizmet verdiğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.