Microsoft, Skype ve Lync kullanıcılarının video görüşme yapabilmesini sağlayacak

Microsoft, Skype ve Lync kullanıcılarının video görüşme yapabilmesini sağlayacak

Microsoft, 2011 yılında 8,5 milyar dolara satın aldığı Skype'ı günümüze dek geliştirmeye devam etti. Özellikle son olarak arayüzündeki güncellemeler, Skype'ın MSN Messenger'ın yerini alacak şekilde konumlandırılması gibi durumlar yüzünden Skype bugün çok önemli bir ürün konumunda.

Skype önceleri her ne kadar kişisel iletişim için kullanılıyor ve bu şekilde konumlandırılıyor olsa da, Skype'ı azımsanmayacak ölçüde kurumsal görüşmeler ve toplantılar amaçlı kullanan şirketler de bulunuyordu.

Özellikle video konferansların pek çok iş görüşmesinin gerçekleştirildiği bir platform olan Skype, Microsoft'un attığı adımlar ile bir kurumsal çözüm olarak da sunulması yönünde karar alınmıştı. Microsoft'un henüz geçen ay tanıttığı Skype for Business ile de bu çözümü böylece ortaya çıkarmış oldu.

Microsoft'un kurum içi haberleşme çözümü Lync'in gücü ile birleşecek olan Skype, artık iki platform arasında ortak görüşmeler yapılabilmesini destekleyecek. Microsoft'un geliştirdiği bu yeni özellikle birlikte artık bir kullanıcı Skype kullanırken, karşıdaki kullanıcı Lync ile bağlansa bile ortak bir konuşma gerçekleşebilecek. Kısaca ofis ortamında bulunan bir Lync kullanıcısı bilgisayarına ekstra olarak Skype yüklemek zorunda kalmamış olacak.

Microsoft'un 2015 yılında bu konuya daha yakından bakarak Skype'ın kurumsal çözüm versiyonu Skype for Business'ı geliştireceğini tahmin ediyoruz. Bununla birlikte yapılan entegrason sayesinde Lync 2013 sürümü ve sonraki güncellemeleri kullanan kişiler Skype kullanıcıları ile görüşebilecek. Önceki sürümlerin de desteklenmesi için ise çalışmaların sürdüğü bilgisi mevcut.

Skype for Business videosunun hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.