Yerel kişiler rehberliğinde tatil programları sunan bir turizm girişimi: FamilyVacation.com

Yerel kişiler rehberliğinde tatil programları sunan bir turizm girişimi: FamilyVacation.com

Yerel kişilerin düzenlediği programlar dahilinde ilgi çekici bir aile tatili yapmak isteyen insanları hedef kitlesi olarak belirleyen FamilyVacation.com; şu an için yalnızca Romanya ve Türkiye'den tatil seçenekleri sunuyor.

Girişimin Kurucu ve CEO'su Pavel Ciobanu ile konuştuğumuz ekibin Türkiye ve Romanya'daki bağlantılarından dolayı şimdilik yola bu iki ülke ile devam ettiğini öğrendiğimiz FamilyVacation, temel olarak ailelerin yerel insanlarca düzenlenmiş programlar doğrultusunda ilgi çekici ve akılda kalıcı bir tatil denetimi yaşamasını hedefliyor.

Facebook hesabınız ya da platformun kendi üyelik formu ile giriş yapabileceğiniz FamilyVacation'ı Airbnb'nin daha kapsamlı bir versiyonu olarak tarif edebiliriz. Öyle ki FamilyVacation'da Airbnb'ye ek olarak yerel kişiler tarafından size bir tatil programı da organize ediliyor ve dilerseniz ücreti karşılığı ek bazı paketleri de dahil ederek tam anlamıyla bir tatil deneyimi yaşabiliyorsunuz.

FamilyVacation'a üye olduktan sonra tatil fırsatlarını detaylıca inceleyerek kararınızı verip, online olarak ödemenizi yapmak kaydıyla rezervasyon yapabiliyorsunuz. Platformdaki tatil fırsatlarını incelerken ev sahibi hakkında bilgi alabilir, yorumları okuyabilir ya da ev sahibinin sunduğu bazı ekstra seçeneklere göz atabilirsiniz.

Şimdilik yalnızca iki ülkeden tatil fırsatları listeleniyor: Türkiye ve Romanya

Romanya ve Türkiye'deki çok sayıda yerel kişiyle bizzat tanıştıklarından bahseden Pavel, şimdilik başka lokasyonlardan da talep gelmesine rağmen bu iki ülkeye ağırlık verdiklerini ifade etti. ABD'de bulunan bir melek yatırımcıdan aldıkları tohum yatırımın da etkisiyle 8 kişilik bir ekibe ulaşan FamilyVacation, şu an için yalnızca iki ülkeden sunduğu tatil fırsatlarının kalitesini arttırmaya ve 'early adopter' denilen kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Fikir üzerinde 3-4 yıldır düşündüğünü aktaran Pavel, 'lean startup' yaklaşımıyla yaklaşık olarak 1 sene önce projeye start verdiklerini aktardı. Hala beta yayınla kullanıcılarına ulaşan FamilyVacation'da Türkiye'den 20, Romanya'dan da 60'a yakın tatil fırsatını bulabilirsiniz. Girişimin gelir modeli de tahmin edebileceğiniz gibi konukların ev sahiplerine yaptığı ödemelerden aldığı komisyona dayanıyor.

family-vacation-ekran-goruntusu

Geleceğe dair planlarını da öğrendiğimiz FamilyVacation öncelikle Romanya ve Türkiye'den daha fazla yerel kişiyi rehber, daha doğrusu ağırlayıcı olarak bünyesine dahil etmek istiyor. Sonrasında Fransa, İtalya ve İspanya gibi diğer bazı Avrupa ülkelerine de açılmayı planlayan FamilyVacation işlerin iyi gitmesi durumunda ABD'yi de radarına alabilir.

FamilyVacation'da tatilleri için butik otelleri tercih eden insanların aradığı heyecan ve sıra dışı deneyimin bir-iki gömlek fazlası var diyebiliriz. Hem sıra dışı bir turizm portalı/girişimini incelemek için hem de Romanya'da ilgi çekici bir tatil planlamak için FamilyVacation.com'u ziyaret edebilirsiniz. FamilyVacation vasıtasıyla yurtiçi veya yurtdışından misafir kabul etmek içinse 'List a Vacation' sayfasını kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.