İsimtescil, Beriltech'in alan adı ve yer sağlayıcı hizmetlerinin tamamını satın aldı!

İsimtescil, Beriltech'in alan adı ve yer sağlayıcı hizmetlerinin tamamını satın aldı!

Biraz önce aldığımız bilgiye göre Türkiye'nin önde gelen alan adı ve yer sağlayıcı (hosting) firmalarından isimtescil.net, Beriltech'in alan adı ve yer sağlayıcı faaliyetlerinin tamamını satın aldı.

isimtescil.net Pazarlama Direktörü Melih Andıç'tan aldığımız bilgilere göre 3 aydır devam eden görüşmeler sonunda Beriltech'in belirtilen hizmetlerini* İsimTescil'e devreden imzalar atılmış.

Satın alma bedeli hakkında bir açıklama yapılmadı ama Beriltech'in bu alandan çıkış yapma kararının arkasında 1 yıldan uzun süredir semantik algoritmalar ve iş zekası uygulamalarına yoğunlaşmasının yattığını öğrendik. Yeni dönemde Beriltech müşterileri tüm ürünlerini isimtescil.net markası altında yönetebilecek ve İsimTescil'in sunduğu imkanlardan faydalanabilecek.

Beriltech'in daha önce çıkış yaptığı işler

DNS.com.tr'nin 2008'den bu yana .TR alan adı kaydı yaptığını ve Beriltech'in kurucusu ve Genel Müdürü Devrim Demirel'in kendine has bir portföyü olduğunu biliyoruz. Beriltech, daha önce alt alanadı üzerinden ücretsiz web sitesi ve eposta dağıtımı yapan tr.tc operasyonunu 2007’de Adrom Holding’e, aynı yıl blogcu.com’u Nokta Medya’ya satmıştı.

İsimTescil ise 1998'den beri bu sektörde olan ve 2008 yılında ICANN'e akredite olan bir girişim. 500 binden fazla alan adı kaydı ve 175 binden fazla DNS hizmeti ile pazarda yüzde 42'lik bir pay aldığını web sitesinden görebiliyoruz. Bu satın alma da İsimTescil'in portföyünü yüzde 7 oranında büyütecek ve pazardaki konumunu güçlendirecek.

İsimTescil'den 2015'e özel yeni yatırım bütçesi

Melih Andıç'tan aldığımız bilgilere göre isimtescil.net, 2015 projeksiyonu uyarınca Türkiye içinde alan adı ve yer sağlayıcı sektörünün dağınık yapısını konsolide etmek ve pazar standartlarını yükseltmek için 2.5 milyon dolarlık, yeni pazarlara yerleşik oyuncularla giriş yapabilmek için de 10 milyon dolarlık (Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine dönük) satın alma bütçesi ayırmış.

2015'te muhtemelen İsimTescil'in yeni satın alma haberleri paylaşacağız ve özellikle yer sağlayıcı (hosting) hizmetlerinde rekabet biraz daha kızışacak.

İsimTescil'in 2004 yılı başında paylaştığımız alan adı raporunu da bu yıl için yenileyeceğini ve sektörü daha şeffaf bir şekilde görmemizi sağlayacağını tahmin ediyorum. :)

*Bu satışa Beriltech'in alan adı portfoyü ve .tr kayıt hakkı dahil değil. Beriltech dns.com.tr ile .tr kayıtlarına devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.