Sosyal ticaret yükseliyor [Ödeme Sistemleri’14]

Sosyal ticaret yükseliyor [Ödeme Sistemleri’14]

Webrazzi Ödeme Sistemleri’14’ün akşamüzeri oturumunda Pay & Share’in kurucu ortağı Attila Algan ve Vodafone’un Mobil Finansal Servislerden Sorumlu Kıdemli Yönetici Burhan Eliaçık sahnedeydi. Social Commerce: Perakende ve Dijital Ödemenin sonraki Aşaması başlıklı oturumun odağında, adından da anlaşılabileceği üzere sosyal ticaretti…

Oturumun ilk bölümünde Burhan Eliaçık sosyal ticaret ve Vodafone’un bu konudaki çalışmalarından bahsetti. Ardından da, sosyal ticaret konusunda Vodafone’un da iş birliği yaptığı Pay&Share’in özellikleri ve faaliyetlerden bahsetmek üzere Attila Algan, Eliaçık’a katıldı.

Eliaçık’ın paylaştığı verilere göre alışveriş hali hazırda son derece sosyal hale gelmişi durumda. Örneğin insanların yüzde 95’i arama yapmadan alışveriş yapmıyor. Tüketicilerin yüzde 85’i ise yorumlara göre kara veriyor.

Bununla beraber de sosyal ticaret kavramı her geçen gün önemini daha da artırıyor. Sosyal ticaret, sosyal medya ve alışveriş deneyimini bir araya getiriyor ve günün sonunda asıl amaç bu sayede müşterinin hayatında bir yere oturtarak, satıcıların da gelirlerini artırmak.

Tabi ki tüm bu rakamlar yaş gruplarına göre bazı farklılıklar gösteriyor ve yeni nesilde sosyal ticaret kavramı adeta doğuştan geliyor. Eliaçık’ın sunumunda belirttiğine göre milenial’ların yüzde 44’ü, hakkında yorum olmayan firmadan alışveriş yapmıyor. Yani eskiden “Google’da yoksan, yoksun” olarak bilinen ünlü deyiş artık “Hakkında sosyal medyada yorum yoksa, yoksun” olarak değişmiş gibi görünüyor.

Bu yaklaşıma uygun şekilde Vodafone da alışverişi daha sosyal hale getiren Pay&Share ile bir çözüm ortaklığına gitmiş. Çok uzun zamandır mobil dünyada yer alan Attila Algan’ın kurucu ortağı olan Pay&Share 2 yıl önce ortaya çıkmış bir düşünce ve son 1 yıldır da Vodafone ile iş birliği devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.