Zomato, 15 milyon mobil ziyaretçisiyle mobil reklama başlıyor

Zomato, 15 milyon mobil ziyaretçisiyle mobil reklama başlıyor

logo zomato restoran arama kesif rehberiGeçtiğimiz hafta 60 milyon dolarlık yatırımla dikkatleri üzerine çeken Zomato.com, mobil uygulamalarında reklam yayınlamaya başlıyor. Zomato'nun mobil trafiği düşünüldüğünde bu yenilik hem Zomato hem de restoranlar için için oldukça önemli bir adım.

Hindistan merkezli restoran arama ve keşif rehberi Zomato, artık kullanıcılarına arama sayfalarında restoran reklamları gösterecek. Bir süre test edildikten sonra hizmete sunulan mobil reklamlar, kullanıcıların aramalara ve konumuna bağlı olarak farklılaşacak.

zomato mobil reklam vermek

Bu mobil reklam atağının hem Zomato hem de restoranlar için ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını görmek için Zomato'nun mobil trafiğine bakmak yeterli. 19 ülkede faaliyet gösteren ve geçen yıla göre trafiğini yüzde 300 artırarak küresel çapta 30 milyonu aşkın aylık ziyaretçiye ulaşan Zomato, ziyaretçilerinin yüzde 50’sini mobil uygulamalarından sağlıyor.

2011'de mobil uygulama dünyasına adım atan Zomato'nun şu anda Android, iOS, Blackberry ve Windows uygulamaları bulunuyor. Bu da akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse tamamına dokunduğunu gösteriyor. Restoran sahipleri, mobil reklam seçeneğinde hedeflenebilir reklamlar yayınlayabiliyor.

Zomato'da 4500 reklamveren bulunuyor

Hâlihazırda 300 bine yakın restoran listeleyen ve webde reklam yayınlayan Zomato'da 15 ülkeden 4500’den fazla restoran işletmesi reklam veriyor. Kısa süre önce restoran sahiplerine özel hazırlan Zomato for Business (İşletmeler İçin Zomato) uygulaması mobil reklam yeniliğini destekliyor ve reklamverenlerin mobile yönelmesinin önünü açıyor.

Hatırlarsanız Zomato, 2013 yılı sonunda Türkiye pazarına açılmıştı ve bu yılın başında arama deneyimini sosyalleştirmeye başlamıştı. Türkiye'de 1. yılını dolduran girişim mobil reklam atağıyla tüm bölgelerde daha kazançlı bir girişim olma yolunda hızla ilerliyor.

Vy Caiptal, Hint e-ticaret şirketi Info Edge, Sequoia Capital ve the Silicon Valley Investment House gibi önemli yatırımcılardan toplam 113 milyon dolar yatırım alan Zomato, şimdiye kadar 4 de girişim satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.