Sony Pictures korsanların saldırısına uğradı ve korsanlara göre "süreç bitmedi"

Sony Pictures korsanların saldırısına uğradı ve korsanlara göre

Dünyada hacker saldırısına maruz kalmamış büyük şirket sanırız yoktur. Bu saldırıların son kurbanı, dünyanın en büyük film prodüksiyon şirketlerinden olan Sony Pictures. Şirket içinden ismini vermeyen bazı kaynaklar iddiayı doğrulamış ve hatta sızdırılan bilgilere göre durum anlık değil, kacklenme süreci devam ediyor.

Sony Pictures'ın uğradığı saldırı Reddit'te açılan bir başlık ile ortaya çıktı. Söylentiye ilk başta ihtiyatlı yaklaşılsa da SP içinden bir çalışanın bilgisayar ekran görüntüsü almasıyla olay kesinleşti. Buna göre kendilerini "#GOP" olarak adlandıran hacker grubu Sony Pictures'ın server'larından bir tanesine giriş yapmayı başarmış, ardından tek bir sunucudan yola çıkarak diğer sunucuların da kontrolünü ele geçirmişler. Çalışanların bir kısmının bilgisayarlarına doğrudan erişim sağlayan korsanlar bilgisayarların masaüstü ekran görüntüsünü değiştirerek kendi mesajlarını yayınlamışlar.

sony-pictures-hacked

Hacker grubu ekran görüntüsünde verdiği mesajda, şirkete ait pek çok gizli belgeye eriştiklerin ve eğer talepleri karşılanmazsa bunların tümünü yayınlayacaklarını iddia ediyorlar. Taleplerinin karşılanması için verilen süre ise "24 Kasım, 11:OO PM(GMT)"de sona eriyor.

Saldırının ardından şirket çalışanları uyarmış ve şirket içi internet hatlarına ve sunuculara bağlanmamaları, şirket maillerini kontrol etmemeleri söylenmiş. Aynı zamanda ofiste kullandıkları tüm bilgisayalarla ve mobil cihazların internet bağlantılarının kapatılması talimatı da verilmiş.

Ekran görüntüsünü blurlu olarak paylaşıyoruz çünkü hacker'ların ele geçirdiği gizli belgelerin bir bölümü indirebilir olarak sunulmuş durumda. Ancak tabi ki bunlar yasal değil ve bazı linkler Sony Pictures dışından olduğu için güvenilir değiller. Konuyla ilgili gelişmeleri aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.