Dave McClure'un gözüyle ABD dışında kurulmuş en dikkat çekici yeni girişimler

Dave McClure'un gözüyle ABD dışında kurulmuş en dikkat çekici yeni girişimler

"Girişimler dünyanın her yerinde" diyen 500 Startups Kurucu Ortağı Dave McClure'u, Avrupa'dan Orta Doğu'ya, Asya'dan Güney Amerika'ya girişimcilerin olduğu her yerde görmeye alıştık. Bu deneyimiyle McClure, ABD dışında kurulan ya da ABD pazarının dışını hedefleyen girişimleri yakından tanıyan az sayıda yatırımcıdan biri.

Dave McClure'un derlediği ve Product Hunt'ta yayınlanan uluslararası girişimler listesi de bu geniş coğrafyayı kapsıyor. Listede mobil uygulamalardan C2C pazar yerine, modadan fotoğrafa, cenaze işlerinden online başsağlığına kadar oldukça farklı girişimler var. Ancak Türkiye'den bir girişim henüz listede yer almıyor. McClure'un seçkisi şu şekilde:

EyeEm: Berlin merkezli EyeEm, ücretsiz fotoğraf paylaşım ve keşif uygulamasıyla, 20 dilde 130 ülkeden amatör ve profesyonel fotoğrafçının fotoğraflarını satması için de bir pazar yeri sunuyor. Ortakları arasında Getty Images var.

eyeem

ChattingCat: Kore merkezli girişim, İngilizce dilinde yazan ve bu yazıları kontrol eden kişileri bir araya getiriyor. Öğrenciler başta olmak üzere, ana dili İngilizce olmayan ancak İngilizce yazması gereken çok sayıda kişinin ilgisini çeken bu servis, kullanıcılarına hızlı bir geri dönüş sağlama iddiasında. Beğenmedikleri düzeltmeleri geri gönderebiliyor kullanıcılar.

Craft: İngiltere merkezli Craft, dinamik sektörler, şirketler ve açık pozisyonlar hakkında bilgi sağlayan bir İK platformu. Finansal teknolojiler (Fintech) sektörüne odaklanan girişim, iş fırsatlarını bir konsepte göre sunmayı istiyor. Henüz betada.

Wattcost: Avustralya merkezli girişim, evinizdeki elektronik cihazları başta enerji tasarrufu olmak üzere daha verimli şekilde yönetmenizi amaçlıyor. Gerçek zamanlı olarak elektronik cihazlarınızı izleyen Wattcost size tüketiminizle ilgili raporlar, ön bildirimler gönderiyor. Uygulama, etrafınızdaki tedarikçilerle bağlanmanızı da sağlıyor.

PlotBox: İrlanda merkezli Plotbox, SaaS tabanlı çözümüyle mezarlık yönetimine odaklanıyor. Bu alanda çalışan büyük ya da küçük işletmelerin günlük iş akışlarını düzenleyen PlotBox, vefat kayıtlarından toprak yönetimine, kira işlerinden cenaze törenlerine kadar birçok işi kapsıyor. Drone'lar kullanarak arazinin güncel haritasıyla da çalışan PlotBox için "Mezarlıklar için Google Haritalar" servisi deniliyor.

Italist: İtalya'nın lüks modasını internete getiren girişim, en iyi ve en yeni butik mağaza ve moda tasarımcılarını kullanıcılarla buluşturuyor. E-ticaretin lüks, İtalyan ve moda hali.

italistCardplanetKenya merkezli girişim akıllı kart çözümlerine odaklanıyor. Dijital ödeme çözümlerinin yanında e-fatura ve kimlik çözümleriyle ülkede farklı endüstrilerde hizmet veriyor.

Elwafeyat: Mısır merkezli girişim, isminden (vefat) çıkarabileceğiniz gibi başsağlığı dileklerinizi dijital ortama taşıyor. Vefat ilanlarının yayınlandığı sitesinde mesajlarınızı ilgili kişilere iletebiliyorsunuz.

Carousell: Singapur merkezli, bireysel müşteri odaklı ilan servisi Carousell mobil odaklı. Kullanıcıların satmak istedikleri ürünün fotoğrafını çekip hızlı bir şekilde satışa sunmalarını sağlıyor.

carousell

VaiVolta: Dünyanın hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Brezilya da inşaat sektörünün oldukça hareketli olduğu bölgelerden biri. VaiVolta, büyük iş makinelerini kiralamak isteyenlerle, tedarikçileri bir araya getiriyor.

TradeGecko: Yeni Zelandalı girişimcilerin Singapur'da hayata geçirdikleri TradeGecko, toptan ve perakende satıcılar için envanter/stok yönetimi yazılımı sağlıyor. E-ticaret ve mobili de kapsamına alan girişim, sipariş yönetimini de destekliyor.

Funnely: Arjantin merkezli girişim, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren online mağazaların reklam ve pazarlama faaliyetlerinin optimizasyonunu sağlıyor.

Andy: San Francisco merkezli girişim, Android platformuyla masaüstü ve mobil arasındaki sınırları ortadan kaldırma iddiasında. Telefonunuzda kullandığınız bütün iletişim uygulamalarını (Snapchat, Whatsapp gibi) masaüstüne getiren Andy ile akıllı telefonunuzu bilgisayar oyununuz için bir uzaktan kumanda olarak da kullanabiliyorsunuz.

web engage

Web Engage: Hindistan merkezli Web Engage, web siteniz için en güçlü etkileşim suiti olma iddiasında. Sitenize gelen müşterilerle anket yapmanız, onlardan geri dönüşler almanız ve ziyaretçilerinizin bildirimlerle etkileşimini arttırmanızı sağlayacak çözümler sunuyor.

İncelemek isterseniz McClure'un listesinin tamamı burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.