LC Waikiki online mağazasında ortalama sepet tutarı yaklaşık 100 TL

LC Waikiki online mağazasında ortalama sepet tutarı yaklaşık 100 TL

Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilen Conversion Summit‘te öğleden sonra düzenlenen “Müşterinizi tanıyor musunuz?” başlıklı oturum Turkcell Dijital Kanallar Pazarlama Müdürü İlker Ergen'in moderatörlüğünde ve LC Waikiki E-Ticaret Direktörü Salih Yılmaz ve Hürriyet Katma Değerli Servisler ve İş Zekası Müdür Yardımcısı Ozan Güzelkan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen oturumda LC Waikiki online mağazasının mevcut durumu ve Hürriyet'in geçtiğimiz aylarda tanıttığı ve büyük yankı bulan Hürriyet Sosyal'in detayları konuşuldu.

Oturuma ilk sözü alan Ozan Güzelkan, Hürriyet Sosyal ile kullanıcılara daha sosyal ve hızlı etkileşime geçebilecekleri bir platform sunmaya çalıştıklarını aktardı. Projeyi yaparken üzerinde durdukları bir başka konunun da kullanıcıların yazarlarla daha fazla etkileşimde olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Hürriyet Sosyal'in şu anda 100'den fazla kategoriye ve yaklaşık 1 milyon üyeye sahip olduğunu aktaran Güzelkan, bununla birlikte Doğan Medya grubunun içerisinde yer alan diğer dikey portallara trafik sağladıklarını ve bunun dikeyde bir büyüme yarattığını söyledi. Güzelkan trafiklerinin yaklaşık yüzde 35'inin mobilden olduğunu açıkladı.

888

LC Waikiki E-Ticaret direktörü olarak görevini sürdüren Salih Yılmaz ise bugün online mağazanın cirosunun şirketin sahip olduğu 7-8 fiziksel mağazanın toplam cirosuna denk olduğunu, bunu çok önemli gördüklerini aktardı. Yılmaz 2011 yılında e-ticaret sitesini, aslında bu alanda biraz da geç kalarak, açtıktan sonra çok hızlı büyüdüklerini ve her geçen gün kullanıcı deneyimini arttırdıklarını söyledi. Yılmaz kullanıcıların online ortamda yaptıkları, izledikleri adımları çok detaylı takip ettiklerini ve buna göre hareket ettiklerini aktardı.

Site trafiğinin yüzde 42'sini, toplam satışın ise yüzde 21'ini mobilden yaptıklarını aktaran Yılmaz, sepetteki ürün ortalamasının kışın 4- 4,5, yazın ise yaklaşık 5 adet olduğunu söyledi. Mağazada kullanıcıların satın alma (fiş) ortalamasının 40-45 TL olduğu, internette ise rakamın 90-100 TL arasında yer aldığı Yılmaz'ın aktardığı bir diğer bilgiydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.