Tarayıcı tabanlı mühendislik simulatörü SimScale'e Earlybird'den yatırım geldi

Tarayıcı tabanlı mühendislik simulatörü SimScale'e Earlybird'den yatırım geldi

simscale bilgisayar destekli muhendislik earlybird venture capitalAvrupa'nın en aktif girişim sermayesi şirketlerinden Earlybird Venture Capital'en yeni bir yatırım haberi daha geldi. Berlin merkezli şirket bu kez Alman yatırımcılarla Alman bir girişime yatırım yaptı.

Tarayıcı tabanlı simulasyon teknolojileri geliştiren SimScale.com'a yatırım yapan Earlybird Venture Capital'a High-Tech Gründerfonds, BayernKapital ve bir melek yatırımcı konsorsiyumu da eşlik ediyor. Yatırım tutarı ise açıklanmıyor.

Geliştirdiği teknoloji ve hizmetlerin başarısına ek olarak çeşitli patentlere sahip olmasıyla da dikkat çeken SimScale, bilgisayar destekli mühendislik (Computer Aided Engineering - CAE) kavramıyla daha hızlı, daha düşük maliyetli ve daha iyi sonuçlar almak için özellikle makina mühendisliği alanında önemli bir çözüm sunuyor.

simscale  earlybird venture capital 2

SimScale, modern bir tarayıcıyla 3 boyutlu simulasyonlar üzerinde esnek bir çalışma imkanı sağlıyor. Akustik, akışkan veya termodinamik ilkelere dayalı simulasyonlar yapılabiliyor.

2013'ün 2. yarısında kurulan küresel çapta bir kaç bin mühendisin ve tasarımcının dikkatini çeken Simscale, bu yatırım sayesinde daha iyi bir ürünle daha geniş bir satış yelpazesine ve farklı kategorilere ulaşmaya çalışacak. Münih merkezli girişim daha önce de HTGF, BayernKapital ve melek yatırımcılar tarafından fonlanmıştı.

Earlybird, Ağustos ayında Enevo'ya, Eylül ayında Hazelcast'e, Ekim ayında RhodeCode'a yatırım yaptıktan sonra bu ay da bir teknoloji girişimine yatırım yaparak seriyi devam ettirmiş oldu. Bakalım önümüzdeki ay yatırım alacak girişim ne olacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.