Aylık üç milyon ziyaretçiyi geçen Woisio, doğal reklam modelini devreye aldı

Aylık üç milyon ziyaretçiyi geçen Woisio, doğal reklam modelini devreye aldı

Sizlere ilk olarak 2012 yılında tanıttığımız Woisio'yu en kısa haliyle 'yeni nesil online multimedya platformu' olarak tarif edebiliriz.

2011 yılının Kasım ayında kurulan Woisio, aradan geçen 3 senede yalnızca Türkiye'de 3,5 milyon ziyaretçiye ulaşır hale gelmeyi başarmış. 9 kişinin çalıştığı Woisio bugüne kadar yatırım almazken; şirket kurucu ekibin kendi içinde yaptığı 1 milyon dolar üzeri yatırım ve Tubitak'tan gelen AR-GE kaynağıyla yoluna devam ediyor.

Kullanıcıların, başta video olmak üzere multimedya içeriğe kendi platformu üzerinden ulaşarak kendi içerik akışlarını belirlemesine izin veren Woisio'ya Facebook, Twitter ya da platformu kendi üyelik formuyla üye olabilirsiniz.

Woisio'da ister çok çeşitli kanallar altında yer alan video'ları YouTube gibi direkt olarak izleyebilir ya da yeni video'lar keşfedebilir, isterseniz de yayın akışınızı belirleyerek kendi online TV'nizi yaratabilirsiniz.

woisio-poster

Woisio ile ilgili olarak kurucu Müjdat Ayoğuz ile konuştuğumuzda kendisi yatırım görüşmeleri içinde olduklarından bahsederken; Türkiye'nin ötesinde bir global marka yaratma hedeflerinin altını çizdi ve tüm ticari ve teknik altyapılarını bu yönde geliştirdiklerini paylaştı.

Bu arada Woisio'nun sahip olduğu teknik altyapının global olarak ölçeklenebilen, coğrafi olarak yedeklenebilir ve yüksek performanslı oluşuna dikkat çeken Ayoğuz, herhangi bir yatırım şirketi (VC) ya da girişim hızlandırıcı (accelerator) olmadan Amazon Activate programına seçilmiş nadir girişimlerden olduklarını da ekledi.

Doğal reklamlar 2014'ün ilk yarısında devreye girdi

2014 yılının ilk yarısında standart reklamlara ek olarak doğal reklam modelini de devreye alan Woisio; şimdiden önemli marka ve medya ajansları ile çalışmaya başlamış bile. Ağırlıklı olarak finans, telekom ve hızlı tükelim ürünleri üreten markaların ilgi gösterdiği Woisio'da; Ayoğuz'un paylaştığına göre geliştirilen doğal reklam algoritmasıyla beraber standart reklamlara göre yüzde 55 daha fazla başarı sağlanıyormuş.

Yurtdışında düzenlenen büyük çaplı internet konferanslarının çoğunda girişim olarak yer alan Woisio; kurucu ekibin tecrübe ve vizyonuyla da dikkat çekiyor. Şirketin bundan sonra attığı adımları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.