Apple, AppStore'da ödeme için Çinli UnionPay'le anlaştı

Apple, attığı yeni adımla Çin'deki AppStore'a özel farklı bir ödeme sistemi alternatifi için entegrasyonunu gerçekleştirdi. Çin'de bulunan UnionPay ile entegre olarak çalışmaya başlayan Apple artık AppStore ödemelerinizi bu kart networkü ile gerçekleştirmenizi de destekliyor.
Apple, AppStore'da ödeme için Çinli UnionPay'le anlaştı

unionpayApple, attığı yeni adımla Çin'deki AppStore'a özel farklı bir ödeme sistemi alternatifi için entegrasyonunu gerçekleştirdi. Çin'de bulunan UnionPay ile entegre olarak çalışmaya başlayan Apple artık AppStore ödemelerinizi bu kart networkü ile gerçekleştirmenizi de destekliyor.

Union Pay, sahip olduğu kart network'ü ile bu alanda dünyanın en büyüğü olarak anılıyor. Ağında 4,5 milyardan fazla kart bulunan Union Pay, artık AppStore içinde alternatif bir ödeme seçeneği.

Çin, Apple için çok önemli bir pazar niteliği taşıyor. Gelirlerinin ciddi bir kısmını Çin pazarından elde eden Apple, Çin'de çok büyük bir gücü bulunan ve Çin'deki pek çok ulusal bankayla çalışan UnionPay'le işbirliğine gitti.

Bundan böyle UnionPay bünyesindeki banka kartları ve kredi kartları da Apple ID'ler ile eşleşebilecek. Apple her ne kadar ödeme sistemleri pazarında kendi markası Apple Pay'i kısa süre önce devreye sokmuş olsa da büyük kart ödeme ağları ile de birlikte hareket ediyor. Çin pazarında 100 milyondan fazla iPhone olduğu biliniyor ve Çin'de yaşayan bu kullanıcıların UnionPay kartlarının artık Apple ID'leri bağlaması ve AppStore'da alışveriş yapabilmeleriyle pazarda bir genişleme sağlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.