Web Summit'te Ortadoğulu girişimleri inceledik: Guiddit, Tagipedia, Yamsafer [Video]

Webrazzi olarak medya sponsorları arasında yer aldığımız Web Summit etkinliğinde Ortadoğu'dan da çok sayıda girişim vardı. Hemen aşağıda bulabileceğiniz video röportajda Guiddit, Tagipedia ve Yamsafer girişimlerini tanıyabilirsiniz.

Röportaj turumuzda ilk olarak Dubai merkezli Guiddit'in kurucu ortaklarından Abdallah Kanaan ile sohbet ettik. Guiddit'i en kısa haliyle seyahat etmek isteyen insanlar için tek durak bir çözüm olarak tarih edebiliriz.

Kanaan röportaj boyunca hem girişimin kuruluş hikayesi hem de ekip hakkında detaylı bilgiler verirken an itibarıyla yatırımcılarla görüşme içinde olduklarından da bahsetti.

Guiddit sonrasındaki konuğumuz ise Mısır'dan Tagipedia oldu. Tagipedia'da geniş bir katalog üzerinde belirlediğiniz içerikleri ya bir harita halinde ya da içerik havuzu olarak karşınızdakilere sunabiliyorsunuz. Girişimin kurucu ve CEO'su Shady Sayed; ürünü anlatmasının ardından Mısır'daki girişim ekosistemine değindi ve oldukça hızlı bir şekilde gelişme gösterdiklerini dile getirirken ülkede sık sık girişim etkinlikleri düzenlendiğinin de altını çizdi.

Bu röportaj turundaki son durağımızda ise size Filistin'li bir girişimle tanıştırıyoruz: Yamsafer. Yamsafer; Türkiye ve Ortadoğu'daki 2500'ün üzerindeki otele rezervasyon yapabileceğiniz bir platform. Android ve iOS üzerinde yer alan mobil uygulamalarıyla da kullanıcılarına hizmet veren girişim; Booking.com ya da benzer platformların bölgesel olarak özelleşmiş versiyonu diyebiliriz.

Girişimin kurucu ortaklarından Faris Zaher ile konuşurken kendisi Ortadoğu'da çok az insanın kredi kartı sahibi olduğuna değinirken Yamsafer ile rezervasyon yaparken kredi kartı istemediklerini anlattı ve lokal bir problemi nasıl çözdüklerine değindi. Bunun haricinde Zaher'in verdiği bir diğer bilgi de girişimin bugüne kadar 1 milyon dolar yatırım aldığı ve bu yılın sonunda da yeni bir yatırım planladığıydı. Bunun dışında etkinlik hakkında da konuşan Zaher; yaşanan internet problemlerine rağmen etkinlikten yana memnuniyetini dile getirdi.

Guiddit, Tagipedia ve Yamsafer girişimlerini videoyu izleyerek yakından tanıyabilirsiniz. Bunun dışında Web Summit 2014 etkinliğinden ürettiğimiz tüm haber ve video röportajlar da Webrazzi arşivinde sizi bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.