Web Summit'in öne çıkan Ortadoğulu girişimleri: RedTroops ve Cary Pool [Video]

İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen ve Webrazzi olarak geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine medya sponsoru olduğumuz Web Summit'te Ortadoğulu girişimleri incelemeye devam ediyoruz. (Diğer Ortadoğulu girişimler için video röportajlarımız: 1 ve 2)

İlk durağımızda RedTroops'ı girişimin kurucu ortaklarından Samer Tarazi tanıttı. 2014'ün ilk aylarında üzerinde çalışılmaya başlayan RedTroops; kısa bir süre önce yayın hayatına başlamış.

Mobil reklam konusunda reklamverenlerle mobil uygulama sahiplerini buluşturan bir platform olan girişim, İngilizce dil seçeneğiyle beraber kendisine uluslararası bir yolculuk çizmek istiyor.

Bunun haricinde Ürdün'deki girişimcilik ekosistemi hakkında da konuşan Tarazi; henüz yolun başında olduklarını ve bu aşamada ekosistemin tüm parçalarının öğrenecek çok şeyi olduğunu söyledi. Tarazi ayrıca ülke olarak en büyük eksiklerinden birinin de hem erken aşama hem de ilerleyen süreçler için yatırımcı azlığı olduğunu da belirtti.

RedTroops sonrasında daha önce LeWeb Paris'te tanıştığımız Cary Pool'un standını ziyaret ettik. Ortadoğu'daki en etkili araba paylaşım platformu olduklarını dile getiren Mohammed Johmani, Türkiye'ye açılma planlarından da bahsetti. Ortadoğu'nun geneline hakim olan trafik probleminin girişimciler için  de önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Mohammed, 25 binin üzerinde kullanıcıları olduğunu da paylaştı.

RedTroops ve Cary Pool'u detaylıca tanımak için hemen aşağıdaki video'yu izleyebilir, ya da Web Summit ile ilgili tüm haberlerimize göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.