Amazon'un yeni ürünü akıllı bir hoparlör: Amazon Echo

Amazon, e-ticaret alanındaki başarısını ürünlere de taşımayı ilk olarak e-kitap okuyucusuyla başarmıştı. Amazon, şimdi de yepyeni bir akıllı hoparlör tanıttı.
Amazon'un yeni ürünü akıllı bir hoparlör: Amazon Echo

Screen Shot 2014-11-07 at 00.29.40Amazon, e-ticaret alanındaki başarısını ürünlere de taşımayı ilk olarak e-kitap okuyucusuyla başarmıştı. Amazon, şimdi de yepyeni bir akıllı hoparlör tanıttı.

Amazon Echo ismi verilen akıllı hoparlör, aslında Siri ile çok benzer bir sistemle size hizmet veren, sözlü konuşmalarınıza cevap verebilen, müzik çalabilen ve evdeki herkese hitap eden teknolojik bir ürün olarak konumlandırılmış durumda.

Amazon Echo aracılığıyla, anlık olarak bilgi, müzik, haberler, hava durumu gibi bilgileri dinleyebilmeniz mümkün oluyor. Tamamen eller serbest modda çalışan akıllı hoparlör, tüm odadaki sesleri dinleyerek komutlarınızı almak için hazır bulunuyor.

Amazon Web Services'a, yani "buluta bağlı" olarak çalışacak Amazon Echo, böylece evin farklı odalarında kendine yer edinebilecek nitelikte bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Amazon Echo ile ilk endişelerden birisi tabii ki ortam ses dinleme kaydı ve gizlilikle ilgili faktörler olacağa benziyor. Çünkü Amazon Echo sürekli olarak sesleri dinliyor ve içerisinde komutları almak için hazır olarak beklemede bulunuyor.

amazon-echo-spec

Kolay kurulum, hızlı kablosuz bağlantı ve Bluetooth desteği ile evlerdeki yerini almayı hedefleyecek olan Amazon Echo'nun, Fire OS, Android ve iOS işletim sistemlerinde uygulamaları da bulunuyor. Böylece Amazon Echo'daki alarmları, müzikleri ve daha pek çok şeyi akıllı telefon üzerinden de yönetebilmek mümkün oluyor.

Amazon Prime üyeleri için kısa bir süreliğine 99$'lık fiyattan satılacak Amazon Echo'nun şu andaki ön sipariş talebi 199$'lık bir bedel karşılığında alınıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.