Google Haritalar da Material Design'a uygun şekilde güncellendi

Google Haritalar da Material Design'a uygun şekilde güncellendi

Google önce e-posta servisi Gmail'i, sonrasında ise Takvim hizmetini Material Design'a uygun olacak şekilde güncellemişti.

Tüm servislerini bir bir Material Design'a uygun hale getirmeye başlayan Google'ın şimdiki adımı ise Google Maps uygulamasını güncellemek oldu. Güncellemeyi resmi blogundan duyuran Google, sadece tasarımsal değişiklikleri değil Uber ve OpenTable entegrasyonlarını da açıkladı.

Belirtmeliyiz ki bu blog yazısının Google Maps'te UX Tasarımcısı olarak çalışan Evelyn Kim tarafından yazılması da Google Haritalar'ın UX konusuna verdiği önemi gözler önüne seriyor. Google, yeni versiyonda tasarıma ve kullanıcı deneyimine büyük önem vermiş.

google-maps

Google Maps ile harita üzerindeki mekanlara baktığımızda mekanla ilgili fotoğraflar, o mekanla ilgili incelemeler ve çok daha fazlası bizi bekliyor. Google, şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri için hizmete giren bir OpenTable entegrasyonunu gerçekleştirmiş durumda. Google Maps üstünden bir restoranı incelerken, o restorana boş saatleri için bir rezervasyon yapabilme şansı bulabiliyorsunuz.

Google Maps, Uber ile büyük çaplı bir işbirliği yapmış durumda. Bir yere varış mesafenize baktığınızda, size Uber taksi çağırmanız halinde taksinin geleceği vakti, yolculuğun alacağı zamanı ve yolculuğun ne kadara mal olacağını Google Maps üstünden gösteriyor. Uygulama, telefonunuzda Uber uygulaması yüklü olması halinde otomatik olarak Uber uygulamasına bağlıyor.

Google, Android uygulamasıyla birlikte iOS uygulamasını da bu entegrasyonların ekleneceği biçimde birkaç gün içerisinde güncelleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.