Müzik üretimi ve düzenlemesi için geliştirilen basit uygulama ve servisler

Müzik üretimi ve düzenlemesi için geliştirilen basit uygulama ve servisler

Müzik üretimi ve düzenlemesinin bundan 10 yıl önceyle arasında dağlar kadar fark olduğunu aşikarken özellikle elektronik müzikle uğraşan ve ilgilenenlerin günümüzde oldukça şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Daha öncesinde yazdığımız yazıyla sizlere müzik üretiminin ve düzenlemesinin nasıl dijitalleştiğini aktarmıştık.

Bugün sizlere aktaracağımız Product Hunt tarafından oluşturulan liste ile müzik üretimi ve düzenlemesi için kolayca kullanabileceğiniz  web ve mobil tabanlı uygulamalar yer alıyor.

Product Hunt'ın "Make Music" olarak hazırladığı listede mobil veya tarayıcılar üzerinde kullanabileceğiniz çok farklı özelliklerde müzik ile ilgili ürünler ve servisler yer alıyor. Birçoğunun ortak yani oldukça basit bir arayüze sahip olmaları, kolay kullanımı ve kullanıcılara hızlıca müzik üretimi ya da düzenlemesi imkanı sunması.

Listenin geneline baktığımızda profesyonel uygulamalardan çok işin eğlence ve basitlik kısmına odaklanan servislere yer verildiğini söyleyebiliriz.

plinkPlinkAynı anda birden fazla kişiyle nota ekranında müzik yapabilmenizi sağlayan, tarayıcı üzerinden çalışan bir uygulama.

aoxyAuxy: iPad üzerinden özellikle elektronik müzik üretimi yapabilmenize olanak sağlayan gelişmiş bir uygulama.

keezyKeezy Drummer: Bir iOS uygulaması olan Kezy Drummer ile dokunmatik ekranınızı midi controller olarak kullanarak müzik yapabilirsiniz.

wavepotWavepot: Tarayıcı üzerinden kod yazarak müzik yapabilmenize olanak sağlayan ilginç bir uygulama.

super looperSuper LooperTarayıcınızı saniyeler içerisinde bir midi contreller'a dönüştüren Wavepot'un mükemmel bir arayüze sahip olduğunu söylemeliyim. Ayrıca mobil uygulaması da bulunuyor.

The Infinite JukeboxThe Infinite Jukebox: Eğer sevdiğiniz parçaların yeterince uzun olmadığını düşüyorsanız Jukebox ile onları kolayca uzatabilirsiniz.

composrComposr: Hem web versiyonu hem de mobil versiyonu olan Composr ile kullanıcılara kolayca şarkı kaydedebilmelerine olanak sağlıyor.

4Beats Music Creator4Beats Music CreatoriPhone ve iPad'ler üzerinde çalışan 4Beats ile kullanıcılar uygulamanın kolay arayüzüyle birlikte kendi özgün müziklerini oluşturabiliyorlar.

figureFigureArayüzüyle ve retroyu andıran tasarımıyla dikkat çeken Figure ünlü DAW üreticisi Reason tarafından geliştirilmiş. Kullanıcılar Figure ile iOS platformunda kolayca müzik üretebiliyorlar.

beatwaveBeatwave: iPhone ve iPad'ler üzerinde çalışan Beatwave dokunmatik ekranı drummer'a dönüştüren bir diğer uygulama. Kolay kullanımı ve ücretsiz olması diğer öne çıkan özellikleri.

imitoneImitoneKullanıcıların kaydettikleri sesleri (uygulama insan sesi üzerine odaklı) müziğe dönüştürmelerini sağlayan ilginç bir uygulama. Windows ve Mac desteği bulunan Imitone'nun ücretli olduğunu belirtelim.

drum pantsDrum PantsGiyilebilir teknolojilerden yola çıkarak bunları müzik yapımına uyarlayan Drun Pants ile ellerinizin ritmi yakalanarak bunu aracı yazılımla birlikte müziğe dönüştürebilmenize olanak sağlıyor.

humHum: Söz yazımı üzerine odaklanan Hum ile notlar alabilir, melodiler dinleyebilir ve bunları harmanlayarak şarkı sözü yazabilmenize yardımcı olmaya çalışıyor.

hookdHook'd: Hook'd ile kullanıcıların sevdikleri parçaları vocal eşliğinde söyleyerek video kaydına almalarını sağlıyor ardından kullanıcılar kendi sesleriyle ve video ile oynarak bunu diğer arkadaşlarıyla paylaşabilmelerine olanak sağlıyor.

soundbrushSoundBrush: Mobil uygulama olan SoundBrush ilk bakışta mobil bir DAW gibi gözüksede kullanıcılara basit çizim yapar gibi müzik oluşturabilmelerine sağlıyor.

Crossfade for iOSCrossfade for iOSKullanıcıların yaptıkları mashups'ları ve remixleri platforma yükleyerek diğer kullanıcılarla paylaşabildikleri ve beraber çalışma imkanı bulabildikleri bir platform sunan iOS tabanlı mobil uygulama.

Görsel Kaynak: Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.