Thoughtful.org: Tıbbi masraflar üzerine odaklanan kitlesel fonlama sitesi

Thoughtful.org: Tıbbi masraflar üzerine odaklanan kitlesel fonlama sitesi

Kitlesel fonlama sitelerinin son yıllarda dünyaya kazandırdığı yaratıcı ürünler ve servisler ciddi bir artış gösteriyor. Bununla birlikte Kickstarter ve Indiegogo gibi ünlü kitlesel fonlama sitelerinde, başarılı kampanyalar yaratmak için kurulan pazarlama ve reklam danışmanlık şirketlerinin ayrı bir sektör daha oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Kitlesel fonlama alanının bu denli büyümesiyle birlikte kendi içerisinde dikey örneklerde oluşmaya başlıyor bunların en yenilerinden bir tanesi ise sağlık ve tıbbi masraflar üzerine odaklanan Thoughtful.org.

Thoughtful.org aslında başlangıç noktasında bambaşka bir proje, markalarla ünlüleri bir araya getirerek sosyal medya kampanyaları üzerine tasarlanmış bir girişim olarak 2012 yılında yola çıkan servis, o dönem ses getirmişti. Ancak aradan geçen 2 yıl içerisinde servisin kurucusu Derek Rey bambaşka bir alana yönelmeye karar vermiş ve bunda başından geçen acı bir olayın da etkisi olmuş.

Thoughtful-2

Şirketin kurucusu Derek Ray annesini kanserden kaybettikten sonra ve kanserle savaştıkları dönemde San Francisco'da birçok defa hastaneye tedavi ve kontrol için gitmiş. Ray burada birçok hastanın şehir dışından geldiğini ve yanlarında herhangi bir aile yakını, bakıcı olmadığını bununla birlikte yeterli sağlık sigortaları olmadığından tedavi olabilmek için çok fazla çaba harcamaları gerektiğini görmüş ve sağlık, tıbbi masrafların karşılanması amacıyla bir kitlesel fonlama sitesi kurmaya karar vererek şirketini pivot etmiş.

Thoughtful.org'da sağlıkla ilgili bir proje üzerine fon toplayabileceğiniz gibi tedavi görmeniz gerekiyor ve bunun için yeterli miktarda paranız yoksa bunun içinde bir kampanya başlatabiliyorsunuz. Tüm bunların yanında Thoughtful.org kâr amacı gütmüyor bunun yerine bir kampanyaya yardımcı olurken isterseniz ek seçenek olarak Thoughtful'a bağış yapabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.