Slack birinci yaşını doldurmadan 1,12 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Slack birinci yaşını doldurmadan 1,12 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Takım içi iletişim platformu Slack'in kısa süre önce gündeme gelen yatırım söylentileri doğrulandı. Milyar dolarlık girişimler listesine girmesi beklenen Slack, Google Ventures ve Kleiner Perkins'in liderliğindeki turda 120 milyon dolar yatırım alarak, değerlemesini 1,12 milyar dolara çıkardı.

Slack'in dördüncü olma özelliğindeki yatırım turuna, girişimin halihazırda yatırımcıları olan Accel Partners, Andreessen Horowitz ve The Social+Capital Partnership katıldı.

Flickr kurucu ortaklarından Stewart Butterfield tarafından geçtiğimiz Şubat ayında kurulan Slack, aldığı yatırımla dünyanın en hızlı büyüyen SaaS girişimlerinden biri olma ünvanını da elde etti. Bugüne kadar 180 milyon dolar yatırım alan girişimin, kurumsal pazar çin geliştirdiği platform dünya çapında 30 binin üzerinde ekip tarafından aktif olarak kullanılıyor. Aylık ortalama 200 milyon mesajın gönderildiği Slack'in günlük aktif kullanıcılarının 73 bininin premium üye olduğu belirtiliyor.

slack-ekran-goruntusu-3

Slack ile ilgili daha detaylı bilgi için önceki incelemelerimizi burada bulabilir ya da girişimin kendi sayfasına gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.