LinkedIn, en çok parayı iş ilanlarından kazanıyor

LinkedIn, en çok parayı iş ilanlarından kazanıyor

Profesyonel sosyal iş ağı LinkedIn, 2014 yılının üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladı. Üçüncü çeyrekte 568 milyon dolar gelir elde eden LinkedIn, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelirlerini tam yüzde 45 oranında artırmayı başardı. LinkedIn, 2013 üçüncü çeyrekte 393 milyon dolar gelir açıklamıştı.

300 milyondan fazla üyesi bulunan LinkedIn büyük bir geliştirme göstererek, gelirlerini ciddi oranda artırmayı başardı. LinkedIn CEO'su Jeff Weiner, uzun vadeli stratejik yatırımlarında ilerleme kaydettiklerini, yeni coğrafyalarda büyüme kaydettiklerini ve iş ilanları gibi konularda anlamlı büyüme adımları attıklarını dile getirdi.

En çok parayı iş ilanlarından kazanan LinkedIn, 2014 yılı üçüncü çeyreğinde Talent Solutions adını verdiği bu hizmetler bütününde toplamda 345 milyon dolar gelir elde etti. LinkedIn gelirlerinin yüzde 61'ini, şirketlerin girdiği bu iş ilanlarından kazandı.

LinkedIn reklamları gibi pazarlama çözümlerinden 109 milyon dolar kazanan LinkedIn, Premium üyelik modelinden de üçüncü çeyrekte tam 109 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Premium üyeliklerin gelir açısından LinkedIn gelirlerine katkısı ise yüzde 20 civarında oldu.

2014 yılının son çeyreğinde 600 milyon dolarlık bir gelir beklediğini de açıklayan LinkedIn'in 2014 yılındaki toplam gelirinin 2.175 milyar dolar ile 2.180 milyar dolar bant aralığında olması bekleniyor. Bu haliyle üç farklı gelir kalemi bulunan LinkedIn, artan üye sayısıyla ve yeni coğrafyalara açılmasıyla birlikte büyüme trendini muhtemelen 2015 yılında da benzer şekilde sürdürebileceğini öngörebiliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.