3 milyon euro yatırım alan Blendle, iTunes modelini gazeteciliğe uyarlıyor

3 milyon euro yatırım alan Blendle, iTunes modelini gazeteciliğe uyarlıyor

Blendle yeni nesil dijital bir gazete bayisi gibi çalışıyor. iTunes'un online müzik endüstrisi için geliştirdiği modeli, gazeteciliğe uyarlayan Hollanda merkezli girişim, okuyucuları kaliteli içeriği tüketmeye teşvik ediyor. Blendle'ın gelecek vaat eden kurgusu, henüz altı ay önce kurulmuş olmasına rağmen iki önemli yatırımcıyı ikna etmeyi başardı. Blendle dijital yayıncılık alanına odaklanan Axel Springer ve The New York Times'ın katıldığı turdan 3 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

İki eski gazeteci, Marten Blankesteijn ve Alexander Klopping'in ortak girişimi olan Blendle, ücretli sunulan bütün dijital gazete ve dergiler için bir geçit sunuyor. Ücretli üyeliklerde, bir makaleyi okumak için bütün bir yayını satın almanız gerekirken, Blendle sadece okuduğunuz kadarını ödemenizi sağlıyor. Bunun için yayıncılarla anlaşan Blendle'ın kullanıcıları bir haber için 20 euro sent, daha uzun makaleler için ortalama 80 euro-sent ödüyor. Blendle'da sunulan içeriklerin fiyatları yayıncılar tarafından belirleniyor. Gelirler yayıncı ve Blendle arasında 70:30 oranında bölüşülüyor.

blendle team

Kullanıcılar Blendle hesaplarına diledikleri kadar para yükleyip, yalnızca okumak istedikleri içerik için harcıyor, krediniz bittiğinde dilerseniz hesabınızın otomatik olarak yüklenmesini de sağlayabiliyorsunuz. Blendle okurlara iade hakkı da veriyor. Bunun için nedenlerinizi açıkça belirtmeniz ve elbette makaleyi kopyalamamış olmanız gerekiyor.

Bugüne kadar 130 bin üyeye ulaşan Blendle'ın arayüzü keşife odaklı. Kullanıcının yeni yayın ve içerikleri keşfetmesi amaçlayan uygulama, ünlü gazeteci, yazar, politikacı, DJ ya da şöhretlerin derlediği günün haber listelerini sunuyor, tıpkı Spotify gibi. Blendle'da kullanıcılar ilgilendikleri konuları ve gazetecileri takip edebiliyor, dilerlerse yeni haberler yayınlandığında e-posta ile bildirim alıyor.

blendle 3

Şu anda yalnızca Hollanda'da faaliyet gösteren Blendle, aldığı yatırımın yardımıyla "gazetecilik için iTunes" hizmetini daha geniş bir coğrafyaya açılacak. Blendle'ın büyümesi kullanıcılar tarafında benimsenmesi kadar yayıncıları ikna etmesine de bağlı. Ancak fikir, trafik vs içerik açmazıyla yüzleşen ancak kaliteli yayıncılıktan sürdürülebilir gelir elde etmek isteyen pek çok irili ufaklı yayının ilgisini çekecek gibi görünüyor.

İncelemek isterseniz Blendle burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.