Twitter ve IBM'den iş kararlarına etki edebilecek işbirliği

Twitter ve IBM'den iş kararlarına etki edebilecek işbirliği

Twitter ve IBM, duyurdukları işbirliği ile şirketlerin iş kararlarını vermede onlara yardımcı olacak. İki şirket, Twitter'da bulunan ve tamamı kullanıcılar tarafından oluşturulan veriyi işleyerek, bunun iş kararlarına yardımcı olacak şekilde sunmaya başlayacakları bir işbirliği çerçevesinde bir araya geldi.

IBM'in danışmanlık ve veri işleme alanındaki uzmanlığı ile Twitter'daki büyük verinin bir araya gelmesiyle gerçekleşecek buluşma, şirketlerin satın almak isteyeceği yeni bir servis olarak karşımıza çıkacak. IBM'in Watson Analytics hizmetinin bir parçası olacak olan servis, şirketlere Twitter'da konuşulan konulara göre iş kararı verme konusunda destek olacak.

IBM'in bulut bilişim tabanlı analiz ve veri işleme hizmeti, bundan böyle Twitter'daki verilerle de beslenecek. Çok kısa bir süre önce üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Twitter, veri lisanslama kaleminden sadece 41 milyon dolar kazanmıştı. IBM işbirliği sayesinde, Twitter'ın bu alandaki gelirlerini artırmasına da artık kesin gözüyle bakıyoruz. Bundan sonraki süreçte büyük ölçekli şirketler IBM danışmanlığıyla birlikte Twitter'daki verilerin analiz edilmesini sağlayabilecek.

Twitter CEO'su Dick Costolo, bu işbirliğinin çok önemli olduğunu söylerken, bunun iş kararlarının verilmesinde, bir şirketin yeni bir ülke pazarına girerken alacağı kararlara etki edecek cinsten olduğunu aktardı. IBM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ginni Rometty ise Twitter'da, tüketici eğilimleri ile ilgili büyük veri barındırdığını ve dünyaya yeni bir gözle bakabilme perspektifi sunduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.