Lokasyon üzerine özelleşmiş reklam ağı Adsquare'e 4 milyon dolar yatırım geldi

Lokasyon üzerine özelleşmiş reklam ağı Adsquare'e 4 milyon dolar yatırım geldi

Markalara; insanların mobil cihazları üzerinden lokasyonlarına göre reklam verebilme imkanı tanıyan Adsquare 4,3 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırıma girişim gibi Almanya merkezli olan Target Partners liderlik etti. 2012 yılı  sonunda kurulan girişim almış olduğu tohum yatırımla beraber toplamda 5 milyon dolar üzerinde bir yatırıma ulaştı.

Özellikle Avrupa ülkelerinde kanunen reklam ağlarının 'cookie takibi' ile detaylı hedefleme yapamaması durumunu bir avantaja çevirdiğini söyleyebileceğimiz Adsquare, lokasyon bazlı mobil reklam yapabilme özelliğiyle öne çıkıyor.

Adsquare özellikle müşterilerine hava durumu, insan yoğunluğu, mobil kullanıcıların etrafında bulunan mağazalar ya da sosyal aktiviteler gibi seçenekleri de reklam için hedef kitle yaratma noktasında sunmasıyla öne çıkıyor.

Bu noktada kendilerine özel algoritmalarıyla hiçbir şekilde kullanıcı bilgisi paylaşmadıklarının altını çizen şirket CEO'su Laband, anonim olarak kullanıcı sakladıklarını bilgilerini lokasyon verisi ile işlediklerini söylüyor. Bunun dışında Laband'ın paylaştığı bilgiye göre şehir hayatı içinde lokasyon verisi 50 metrekarelik bir kare içinde değişkenlik gösterebiliyor.

Aldığı bu yatırımı ürünü geliştirmek ve uluslararası açılım yapmak için kullanacağını tahmin ettiğimiz Adsquare, ABD merkezli rakipleriyle rekabet etmeye çalışacak. Şirket aldığı bu yatırımın da etkisiyle özellikle Avrupa ülkelerinde büyüme gösterebilir ve ileride potansiyel bir satın alma ile hem kurucuları hem de yatırımcılarına para kazandırabilir gibi duruyor. Adsquare ile ilgili gelişmelerde sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.