Giddy Gem Crushers: Küresel pazarı hedefleyen üçlü eşleştirmeli yerli puzzle oyunu

Giddy Gem Crushers: Küresel pazarı hedefleyen üçlü eşleştirmeli yerli puzzle oyunu

giddy-gem-crushersMobilin popülaritesiyle birlikte özellikle son dönemde yalnızca mobil odaklı birçok yerli oyun çıkmıştı. Yerli oyun stüdyosu Leets Tech tarafından geliştirilen Giddy Gem Crushers ise küresel pazarı hedefleyen çoklu platformlarda oynanabilecek olan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

İlk olarak Giddy Gem Crushers'tan ve oyunun dinamiklerinden bahsetmemiz gerekirse oyun Candy Crush'tan aşina olduğumuz 3'lü eşleştirmeli puzzle (3-match puzzle) olarak adlandırılan kategoride yer alıyor. Oyun şu an için yalnızca Facebook  üzerinden oynanabiliyor ancak Leets Tech ekibinin aktardığı bilgilere göre iki ay sonra iOS versiyonu yayınlanacak.

Henüz açık betada olan oyun gelişmiş animasyonlara ve bulut tabanlı olarak çalışan gerçek zamanlı bir çoklu oyunculu moda da sahip.

Oyuna Facebook üzerinden giriş yaptıktan sonra açılış ekranı ve kısa bir tutorial ile karşılanıyorsunuz, oyunun temel dinamikleri ve senaryo aktarıldıktan sonra oyuna başlıyorsunuz. Oyunun diğer 3'lü eşleştirmeli puzzle oyunlarından ilk farkının senaryo olduğunu söyleyebilirim, cadının büyüsünü tamamlamak için kaçırdığı karakterimizi ormandaki diğer arkadaşlarının yardımıyla kurtarmaya çalışıyoruz. Tekli oyun modunda 100 bölüm yer alıyor buna ek olarak oyunu diğer arkadaşlarınızla ve tanımadığımız diğer oyuncularla birlikte gerçek zamanlı olarak da oynayabildiğiniz bir çoklu oyuncu modu oyunda yer alıyor.

giddy-gem-crushers-1

Oyunun geliştirilmesi yaklaşık bir yıl sürmüş, bunun sebebi olarak ise ekibin en başından beri küresel pazarı hedeflediği için ona uygun olarak çalışacak çoklu oyunculu cloud üzerinde çalışan gerçek zamanlı bir sistem tasarlaması ve geliştirmesi.

Oyunun yapımında; sunucu tarafını programlayan ve oyun tasarımı görevini üstlenen, Facebook uygulamasını geliştiren, iOS uygulamasını geliştiren, grafik ve animasyonları geliştiren, bölüm tasarımı ve proje yönetimini yapan birer kişiden oluşan toplamda 5 kişilik bir ekip yer almış. Ayrıca Hindistan'daki bir ekip karakter animasyonlarını yapmış. Oyunun müzikleri ve sesleri ise M. Ferhan Taştekin' ait. Ekip oyunu geliştirirken Facebook tarafında Starling oyun moturunu, iOS tarafında Cocos2d v3 oyun moturunu, web server ve oyun serverları için AWS ürünlerinden, EC2, ElastiCache, S3, CloudFront ve RDS'yi kullanmış. Ayrıca sunucu yazılımı olarak SmartFox2X'i kullanılmış.

giddy-gem-crushers-2

Facebook üzerinden açık beta olarak oynanabilen Giddy Gem Crushers'ın iOS versiyonu ise bir ay sonra yayınlanacak. Ekibin gelecekle ilgili planları arasında ise öncelikli olarak casual real-time multiplayer pazarında iyi bir konuma gelmek, casual oyunlar üretmeye devam ederken mid-core ve hard-core oyunlar geliştirebilecek ekipler kurmak var. GGC'ı geliştirmeye ve oynanış süresini arttırmaya yönelik iyileştirmeler yapmaya devam eden ekip, bununla birlikte henüz fikir aşamasında olan ikinci bir casual oyunun tasarımı üzerinde çalışmalara devam ediyormuş. Giddy Gem Crushers'ı Facebook üzerinden oynamaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.