2014 üçüncü çeyrekte Avrupalı girişimlere toplam 2,3 milyar Euro yatırım yapıldı

2014 üçüncü çeyrekte Avrupalı girişimlere toplam 2,3 milyar Euro yatırım yapıldı

dowjones-1Türkiye'de birçok girişimcinin ve yatırımcının odak noktası ve ilk baktığı yer Silikon Vadisi olsa da çoğu zaman gözden kaçırılan Avrupa'nın ne kadar büyük bir potansiyel ve pazar olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Özellikle İngiltere ve Almanya'nın birçok ülke arasından tamamen sıyrılarak bambaşka bir kulvarda olduğunu söyleyebiliriz.

Dow Jones'un bugün yayınladığı raporda Avrupa'da girişim sermayesi fonlarının yaptıkları yatırımların toplam hacimleri, çeyreklere göre dağılımı gibi birçok önemli bilgi yer alıyor. Raporda ilk göze çarpan ise 2014'ün üçüncü çeyreğinde yapılan yatırımların toplam tutarı bir önceki çeyreğe göre %3 oranında artmış olması.

Dow Jones'un Venture Source başlıklı raporda aktardığı verilere göre 2014 üçüncü çeyrekte 323 anlaşma yapılmış. Bu ikinci çeyrekte yapılan 390 anlaşmaya kıyasla bir azalma olarak görülse de yapılan anlaşmaların toplam hacmine baktığımızda 2014 ikinci çeyrekte 2,24 milyar euro iken üçüncü çeyrekte 2,30 milyar euro'ya yükselmiş. Bu da yapılan yatırımların toplam hacminde yaklaşık olarak %3'lük bir artış gerçekleşmiş.

12014 üçüncü çeyrekte gerçekleşen en yüksek tutarlı yatırımlara baktığımızda ise Almanya merkezli Delivery Hero'ya gerçekleşen 258 milyon euro'luk yatırım birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada ise İngiltere merkezli Adaptimmune'a yapılan 76,89 milyon euro'luk yatırım en büyük hacimli ikinci yatırım olurken, Fransa merkezli Biocartis'e yapılan 65,50 milyon euro'luk yatırım 2014 üçüncü çeyrekte yapılan en büyük hacimli yatırım olarak gerçekleşmiş.

2

Dow Jones'un raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.