ininal, Emerging Payments Awards'tan ödülle döndü!

ininal, Emerging Payments Awards'tan ödülle döndü!

Son yıllarda Türkiye'den çıkan nadir finansal girişimlerden olan ininal, daha önce sizlerle adaylığını paylaştığımız Emerging Payments Awards'tan (Yükselen Ödeme Sistemleri Ödülleri) ödülle döndü. Dün Londra'da yapılan törende ininal adına Yönetim Kurulu Üyesi Mete Bayrak, "En İyi Küresel Ön Ödemeli Tüketici Programı" kategorisinde kazanılan ödülü aldı.

İninal'ın ödül aldığı kategoride yarışan diğer girişimler ise E-Meditek, Travelex ve Ukash'di. Küçük bir hatırlatma yapacak olursak; Travelex, Mastercard tarafından 290 milyon pound nakitle satın alınmıştı, Ukesh ise geniş kullanıcı kitlesine sahip olan bir online ödeme aracı.

İninal'ın güçlü rakipleri arasından sıyrılarak bu kategoride birinciliği kazanması, Türkiye'den çıkacak finansal girişimler (FinTech) için de cesaretlendirici bir başarı.

Kısa bir özet geçmek gerekirse; 2013 sonunda internetten bakiye yükleme özelliğini açan ve Webrazzi için de bir ön ödemeli kart hazırlayan ininal, Red Herring’den ödülle dönmüştü ve kurucu ortaklar Bülent Tekmen ile Çelik Ören Endeavor girişimci ağına seçilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.