RETRY: Retro basitlik ve sonsuzluk unsurlarını birleştiren deneysel bir oyun [İnceleme]

RETRY: Retro basitlik ve sonsuzluk unsurlarını birleştiren deneysel bir oyun [İnceleme]

retry-rovio-lvl11Rovio'nun geçtiğimiz Mayıs ayında açtığı ve deneysel oyunlara odaklanacağı belirtilen yeni birimi LVL11, ilk ürünü olan RETRY'ı tüm dünyada kullanıcıların beğenisine sundu. Oyun daha önce bazı ülkelerin App Store'larında açılmış ve test edilmeye başlanmıştı.

Şirket ve geliştirici ekip oyunun hazır olduğunu düşünerek dün oyunu tüm ülkelerin uygulama mağazalarında aktif hale getirdi.

Oyunu tanıtmaya başlamadan önce ilk söylemem gereken oyunla ilgili beklentilerinizi en düşük noktada tutmanız. Oyunun yayıncısı Rovio dahi olsa, geliştiren ve tasarlayan LVL11'nin kurulma sebebi deneysel, esasen ticari amaç gütmeyen oyunlar çıkarmak.

retry-rovio-1

RETRY, 8-bit ve birkaç temel fonksiyon ile oynanabilen bir uçak uçurma oyunu. Tamamen retro bir temaya sahip RETRY'yi ilk açtığınızda klasik bir Super Mario havası hissediyor, oynamaya başladığınızda da Flappy Bird'ü hatırlıyorsunuz. Oyunda yönettiğiniz bir uçak var ve parmağınızı ekrana bastığınızda/basılı tuttuğunuzda uçağınız ilerliyor ve hızlanıyor. Oyunun tüm oynanış dinamikleri bundan ibaret; başka bir şekilde uçağı kontrol ettirme veya yönlendirme imkanınız yok. Hedef ise her bölüm içerisindeki hangarlara herhangi bir engele çarpmadan uçağınızı götürmek. Bulutlar, duvarlar, deniz tüm bunların hepsi sizin için bir engel ve en ufak bir dokunuşta bölümü baştan oynuyorsunuz.

retry-rovio-2

Oyunun içerisinde uygulama mağazası da bulunuyor ve bölümlerinizi tamamlayabilmenize olanak sağlayan altınları satın alabiliyorsunuz. Ancak ben 5 bölümün sonunda herhangi bir uygulama içi ürün satın alma ihtiyacı duymadım.

Oyun tabi ki bir Angry Birds olmayacak ya da dünyada kitleleri peşinden sürüklemeyecektir. Zaten bu oyun özelinde böyle bir amaca sahip olunduğunu sanmıyorum. 90'lar havası ve çok basit dinamiklerle sizi modern cihazlarınızda eskilere götürebilecek bir oyun RETRY. Oyunu iOS ve Android platformlarından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.