Pazaryeri reklam platformu Boostable'a 3.2 milyon dolar yatırım

Pazaryeri reklam platformu Boostable'a 3.2 milyon dolar yatırım

boostable pazar yeri dijital reklam selcuk atliPazaryeri girişimlerindeki satıcıların özel bir reklam platformu olan Boostable, 3.2 milyon dolar yatırım aldı.  Selçuk Atlı ve Alex Chang tarafından kurulan şirket bu yeni yatırımla daha büyük adımlar atacak.

Airbnb, Etsy vb. pazar yerlerinde ürün/hizmet satan kişilerin satışlarını artırması için yeni nesil bir pazarlama platformu olan Boostable, daha bir Y Combinator girişimi. Daha önce SVAngel ve 500 Startups gibi isimlerden 500 bin dolar yatırım almıştı. Yeni yatırım turuna Morado Ventures, Omidyar Network ve SV Angel'in de aralarında olduğu bir çok yatırımcının katıldığını görüyoruz.

Dijital reklamcılığa yeni bir katman ekleyen Boostable, pazar yeri satıcılarının kendilerine pazar yeri dışından direkt müşteri çekebilmesini sağlıyor. Bu da kısa sürede daha fazla kazanç sağlamak anlamına geliyor.

Şu anda 10 kadar pazaryerini portföyüne dahil eden Boostable'da reklam kampanyası başlatmak için sadece ürün sayfasının linkini kullanmak yeterli oluyor. Boostable gerekli performans ölçümlemeleriyle size gerekli desteği sunuyor. boostable pazar yeri dijital reklam

Selçuk Atlı, fiziksel pazarlamada 'cooperative advertising' olarak adlandırılan bu sistemi 150 milyar dolarlık bir iş olduğunu söylüyor. Bu pazarın internet yansıyan parçası ise sadece yüzde 2. Yani Boostable şu anda 3 milyar dolarlık bir pazarda mücadele ediyor ama önü oldukça açık.

Şu anda 6 kişilik bir takım olan Boostable bu yatırımla Ticketmaster ve eBay gibi büyük pazar yerlerini de sisteme entegre etmeye  ve Twitter gibi yeni pazarlama kanalları açmaya harcayacak.

boostable pazaryeri dijital reklam

Social Wire'ın da kurucularından olan ve 4 milyon dolar yatırım almayı başaran Selçuk Atlı, yeni girişimi için de gerekli yatırımcı desteğini bulmayı başarmış görünüyor. Bundan sonra da bu başarının katlanarak artmasını temenni ediyor ve pazar yeri satıcılarının Boostable.com'u ziyaret etmesini tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.