Raspberry Pi ile dokunmatik tabletler yapmak mümkün hale geliyor

Raspberry Pi ile dokunmatik tabletler yapmak mümkün hale geliyor

Raspberry Pi'n fenomen hale gelen 'kendin yap' (DIY) bilgisayarlarının yanına tabletler de ekleniyor. Londra'da takip ettiğimiz TechCrunch Disrupt Europe 2014'te Raspberry Pi kurucusu Eben Upton, konuşmacı olarak katıldığı panelde yeni donanımlarını bu yılın sonuna kadar piyasaya sunmayı planladıklarını söyledi.

Raspberry Pi'ın bir süredir geleceği söylenen dokunmatik ekran donanımının sonunda hazır olduğunu söyleyen Upton, Pi ile çalışan, 7 inçlik dokunmatik panelli ürünü, incelikte yeni bir rekor kıran iPad Air 2 ile kıyaslamazsanız buna tablet de denilebilir, gösterdi. Kalınlığını dert etmiyorsanız kendi Raspberry Pi tabanlı tabletinizi yapmak o kadar da uzak olmayacak. Donanımın en geç 2015 yılı başında piyasaya sunulacağı da notlar arasında.

Raspberry Model B+

Dünyanın en basit bilgisayarlarından biri olarak anılan Raspberry Pi, kredi kartı büyüklüğünde. Bilgisayar veya TV ekranı, bir klavye ve bir fareye bağlanan Raspberry Pi, her yaştan kullanıcının kodlamayı öğrenmesine yardımcı oluyor. Cihaz, masaüstü bilgisayarda yaptığınız hemen herşeyi etkileşimli bir şekilde yapmanıza izin veriyor.

Raspberry Pi, İngiltere merkezli eğitim vakfı Raspberry Pi Foundation'ın bünyesinde faaliyet gösteriyor ve gerek bilgisayarları hemen herkes için erişilebilir hale getirmesi gerek eğitsel kullanımı açısından büyük beğeni topluyor. Bugüne kadar 4 milyon adet satılan cihazın fiyatları 25 ila 35 dolar arasında.

Tablet açılımı, Raspberry Pi'ın hızla yeni ürün kategorilerine adapte olma sürecinin de bir parçası. İncelemek isterseniz Raspberry Pi burada.

Panelin tamamını ise aşağıda izleyebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.