Nokia Here Maps'in Android için beta sürümü yayınladı

Nokia Here Maps'in Android için beta sürümü yayınladı

Microsoft, Nokia adını cihazlarından kaldırma kararı alırken Finlandiyalı şirketin yenilenen haritalar servisi Here Maps atılımlarına devam ediyor. İlk olarak Samsung Galaxy serisinde kullanılabilen Here Maps'in Android uygulaması artık herkes tarafından indirilebilir.

Daha önce Samsung Galaxy Apps Store'a eklenen uygulamaya halen Google Play'e dahil edilmiş değil ancak test sürümünde olan uygulama Here Maps'in here.com/beta/android üzerinden .APK dosyası formatında indirmek (indir) mümkün.

Nokia, 1GB RAM ve 4-6 inç ekran büyüklüğüne sahip olan, Android 4.1 (Jelly Bean) veya daha üst sürüm kullanan cihazların bu yeni uygulamadan en iyi şekilde faydalanabileceğini söylüyor. Diğer yandan daha fazla sayıda cihazın desteklenmesi için de çalışmalar devam ediyor.

Geniş kapsamlı bir harita uygulaması olan Nokia Here Maps, navigasyon özelliği ve 40'tan fazla ülkede trafik bilgileri sunmak gibi özellikleriyle rakipleriyle mücadele edecek özellikler barındırıyor.

Nokia telefonların popüler olduğu ülkemizde bir ara kullanıcı kitlesi yakalayan Here Maps'in iOS uygulaması ise 1 yıllık aradan sonra App Store'dan çekilmişti. Yeni iOS uygulamasının ne zaman geleceği ve Android uygulamasının otomatik güncelleme gibi özellikler için Google Play'e ne zaman yükleneceğini ise şimdilik meçhul.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.