PhotoMath: Kalem kıpırdatmadan matematik sorularınızı çözmenizi sağlayan mobil uygulama

PhotoMath: Kalem kıpırdatmadan matematik sorularınızı çözmenizi sağlayan mobil uygulama

photomath-1Bu yıl Avrupa'da ikincisi düzenlenen TechCrunch Disrupt Europe London etkinliğinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da medya partneri olduğumuzu sizlere aktarmıştık. TechCrunch Disrupt etkinliklerinin en zevkli ve heyecanlı geçen kısımlarından biriside şüphesiz "Battlefield" bölümü.

Bu yıl da dünyanın çeşitli ülkelerinden potansiyeli yüksek olarak görülen şirketler Battlefield'da yer aldı. Bunlardan bir tanesi de MicroBlink şirketi tarafından geliştirilen PhotoMath

Bir mobil uygulama olan PhotoMath ile kullanıcılar matematik sorularını kamerayla çektikten sonra uygulama onların yerine sorunun cevabını gösteriyor ardından ise aşamalı olarak sorunun çözümünü görsellere ayırarak çözüme nasıl gidildiğini kullanıcılara gösteriyor. Uygulamanın en güzel yanı ise herşeyi anlık olarak gerçekleştiriyor olması.

Uygulamayı açtıktan sonra çözmek istediğiniz soruyu kamerayla görüntülüyorsunuz ve fotoğrafını dahi çekmeden uygulama arttırılmış gerçeklik (augmented reality) ile sorunun cevabını o an ekrana yansıtıyor. Ancak uygulama şu an geliştirilmeye devam ettiği için el yazısı desteği yok.

photomath

Hayatımızdaki birçok teknoloji gibi eğitimin de gittikçe mobilleştiği bir gerçek. Ülkemizde yürütülen Fatih Projesi, çeşitli dil ve çocuk eğitim uygulamalarının gelişmiş mobil uygulamarının yayınlanması bütün bunlarla birlikte PhotoMath'in en önemli alanlardan biri olan matematik'te bu kadar pratik çözüm sunması gelecekte yapılabilecekler hakkında ipuçları veriyor. PhotoMath'i ücretsiz olarak iOS ve Windows Phone'a indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.