Microsoft, Nokia ismini Lumia ürünlerinden ve mecralardan kaldırıyor

Microsoft, Nokia ismini Lumia ürünlerinden ve mecralardan kaldırıyor

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Microsoft'un Nokia'yı satın alması oldukça büyük ses getirmişti. Akıllı telefon ve tablet pazarında rakipleri Apple, Google ve Samsung'un bir hayli gerisine düşen Microsoft, aynı şekilde eski günlerini mumla arayan Nokia'yı satın alarak yeni bir strateji izlemeye başlamıştı.

Satın almanın ardından Windows Phone işletim sistemine sahip olan cihazlar, Lumia serisi ve Nokia'nın diğer modelleri olarak çok farklı ürün gamlarına sahip oldular. Temel nedeni bu isim/marka karmaşasını kaldırmak gibi görünen yeni bir hamleyle Microsoft yeni Lumia serisinden başlayarak Nokia ismini ürün ve diğer mecralardan kaldıracağını bugün açıkladı.

Yaklaşık 6 ayın sonunda Microsoft ilk olarak yeni Lumia serisinden ve Lumia ile ilgili sosyal medya hesapları, internet siteleri ve mikrositeler üzerinden "Nokia" ismini kaldıracağını açıkladı.

Nokia ve Microsoft'un bir işbirliğine gideceği 2014 yılının başlarında ciddi olarak konuşulmaya başlanmıştı ardından söylentiler hayat bulmuş ve Microsoft Nisan 2014'te Nokia'nın tamamını satın almıştı. Satın almadan sonra Nokia'nın hayatına nasıl devam edeceği büyük bir merak konusuydu, Microsoft yetkilileri iste yaptıkları açıklamalarda şirketi belirli ana departmanlara bölerek bazı alanlara özellikle odaklanmak istediklerini aktarmışlardı.

Nokia tamamen kapatılıyor mu? sorusuna ise Microsoft yetkilileri böyle birşeyin olmadığını şirketin "Haritalar, Ağ Altyapısı" üzerine odaklanacağını açıkladır. Nokia isminin kaldırılması ilk olarak Fransa'da gerçekleşti ve gelecek aylarla birlikte tüm dünyada değişikliğin yapılacağı aktarıldı. Mevcut olarak Lumia serisi telefonlarının arkasında Nokia ismi yer alıyor yeni üretlin Lumia serilerinde Microsoft Lumia mı yoksa yalnızca Lumia mı yazılacağıyla ilgili bir bilgi aktarılmamış gelecek serilerde Microsoft'un markayı nasıl konumlandıracağını daha iyi göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.