Magic Leap, Google liderliğindeki turda 542 milyon dolar yatırım aldı

Magic Leap, Google liderliğindeki turda 542 milyon dolar yatırım aldı

Magic Leap ismini hatırlıyor olabilirsiniz. "Sinematik gerçeklik" adını verdiği yeni teknolojisiyle kendisini sanal ya da arttırılmış gerçeklik uygulamalarından özenle ayrı tutan girişim, yakın zamanda dev yatırım turu söylentileriyle gündemimize girmişti. Bu söylentiler doğrulandı ve Magic Leap, Google liderliğindeki ikinci yatırım turunda 542 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Google ve Andreessen Horowitz ile birlikte dev yatırım turuna katılan diğer isimler KPCB, Twitter kurucu ortağı Ev Williams'ın kurucu ortağı olduğu Obvious Ventures, Qualcomm ve SoftBank'tan yakın zamanda 250 milyon dolar yatırım alan Legendary Entertainment oldu. Legendary birçoğunuzun Godzilla, Batman Begins ve Interstellar gibi çok sayıda filmden tanıdığınız yapım şirketi.

542 milyon dolarlık tur öncesinde 1,2 milyar dolar değerlemeyle yapılan yatırımın, Magic Leap'in bugünkü değerlemesini 1,6 ila 1,7 milyar dolar arasına çıkardığı da notlar arasında. Yatırımcı profilleriyle dikkat çeken turun ardından Google'ın Android ve Chrome'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, Qualcomm Yürütmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Paul Jacobs gibi isimler de Magic Leap'in yönetim kuruluna katılacak. Magic Leap'in çalışmalarını, yatırımcılar da yakından takip ediyor olacak.

Magic Leap ise bugüne kadar gözlerden uzak sürdürdüğü iddialı çalışmalar hakkında henüz kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmadı. Şirket, geliştirdiği yeni teknolojiyi son kullanıma hazır hale geldiğinde piyasaya sunmak istediği için beklemeyi tercih ediyor.

Magic Leap'in sinematik gerçeklik teknolojisi ve çalışmalarıyla ilgili daha fazla detay için, ilgili haberimizi burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.